Brzobohatý a Bohdalová: Po 30 letech zase spolu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Brzobohatý a Bohdalová: Po 30 letech zase spolu!

Radek Brzobohatý a Jiřina Bohdalová
Radek Brzobohatý a Jiřina Bohdalová (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, ara)

Přepište filmovou historii! Exmanželé Jiřina Bohdalová (80) a Radek Brzobohatý (78) se spolu opět postaví před filmovou kameru! Kdysi častí spoluhráči, kteří chemii téměř dvacetiletého životního partnerství přenesli i do legendárních filmů Dáma na kolejích, Pěnička a Paraplíčko či Ucho, se totiž od rozvodu v roce 1982 nestýkali, natož aby přijali dvě hlavní role v témže projektu. To se teď, po téměř třiceti letech, změní…

Radek se s Jiřinou seznámil roku 1963 při natáčení filmu Hvězda zvaná Pelyněk, a od té doby byli životními partnery a od roku 1970 do roku 1982 i manželi. Natočili spolu své nejúspěšnější filmy, vzájemně se namlouvali třeba i v seriálu F. L. Věk., ale po rozvodu mezi nimi zavládlo na několik desítek let ticho. „Nicméně látka, kterou teď dostali do rukou má velký potenciál. Oba svou účast přislíbili. Měli ke scénáři řadu poznámek, a teď se dokončuje definitivní verze,“ prozradil zdroj deníku Aha!

Film má být vtipným až poetickým vyprávěním o bývalém profesorovi na gymnáziu a uhasínající herecké hvězdě, kteří se snaží naplnit si alespoň jeden ze svých životních snů dřív, než bude definitivně pozdě. Podle textu producenta má v podtitulu heslo Příliš brzy na smrt, příliš pozdě na život, a kromě Bohdalové a Brzobohatého by si v něm měla zahrát i hereččina dcera Simona Stašová.

„Ano, budu to dělat. Teď se dává dohromady štáb. Jen ještě není stanovený název, ten pracovní je v angličtině, Oldies but goldiess, ale musí se změnit. Lidé by mu nerozumněli,“ potvrdila deníku Aha! start projektu Bohdalová.

Režie snímku se ujme Jiří Strach, který s Bohdalovou natočil již úspěšnou televizní Povodeň, scénář k filmu napsal Marek Epstein. Produkovat jej bude muž, který stál i za Odcházením Václava Havla – Jaroslav Bouček.

Nepopulárnější česká herečka současnosti se už za pár dní objeví v kinech v pohádce Saxána, jinak se ale v kinech neobjevila od roku 2001, kdy si střihla roličku v muzikálu Rebelové. Pro první dámu českého humoru se tak jedná o poslední dárek k jejím nedávným osmdesátinám.



Autor:  Petr Macek

Přečtěte si
vesnicankavemeste
5. 9. 2011 • 22:30

tak jo,jdu to udelat i ja. Ale kvuli Tobe.

marcela.k
5. 9. 2011 • 21:56

Klobou dolu, urcite to bude super podivana

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.