Pavel Vondruška (†85): Ve filmu hraje i po své smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pavel Vondruška (†85): Ve filmu hraje i po své smrti!

Vondruška byl dlouholetým členem Divadla Járy Cimrmana.
Vondruška byl dlouholetým členem Divadla Járy Cimrmana. (Aha! – Martin Hykl)

Právě natáčený film scenáristy Tomáše Magnuska Školní výlet se může chlubit nejen plejádou hereckých legend v čele s Jiřinou Jiráskovou (80), Stanislavem Zindulkou (79) či Libuší Švormovou (75), ale i záběry se zesnulým »cimrmanologem« Pavlem Vondruškou (†85).

Vondruška sice zemřel už 5. února, poté, co se jej řadu měsíců lékaři pokoušeli udržet při životě po dramatickém pádu do orchestřiště Stavovského divadla.

Nakonec Vondruška, známý i z filmů Slunce, seno... či seriálu Hospoda zraněním podlehl, nicméně produkce filmu stihla s hercem natočit jeho scénu krátce před nehodou, v době, kdy mu to zdraví ještě dovolovalo...

„Natáčení filmu začalo oficiálně až letos v létě. Jenže zdravotní a psychický stav pana Vondrušky před smrtí nebyl vůbec dobrý, tak jsme se rozhodli, že jeho scény natočíme s předstihem.

Mrzí nás, že se bohužel naše proroctví vyplnilo, ale je nám ctí, že ho jeho fanoušci naposledy uvidí právě v našem filmu,“ prozradil deníku Aha! Magnusek.

Film se do kin dostane za pár měsíců a pojednává o partě penzistů a bývalých spolužáků, kteří se na sklonku života rozhodnou uspořádat »školní« výlet.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.