Šmoulové jsou zpět! I s Gargamelem a Azraelem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šmoulové jsou zpět! I s Gargamelem a Azraelem!

Kam přijdou, tam je show!
Kam přijdou, tam je show! (Falcon)

Kdo by neznal kultovní televizní animovaný seriál o dobráckých modrých skřítcích vedoucích neustálý boj s čarodějem Gargamelem? Šmoulové právě ožili ve 3D filmu, který je přivedl do New Yorku.

„Umí se smát i prát a každý má je rád," zpívala o šmoulech v legendární znělce Hana Zagorová. Seriálu, na kterém vyrostlo několik generací, se odvysílalo celkem 256 dílů. A bylo jen otázkou času, kdy se Šmoulové objeví i v kinech.

Producent Jordan Kerner k tomu udělal první krok už v roce 1997, kdy oslovil dědice práv šmoulího autora Pierra Culliforda. Tehdy ještě nemohl tušit, že v roce 2011 šmoulové do kin dorazí ve třetím rozměru. „Šmoulové zdůrazňují rodinu a důležitost spolupráce. Za každých podmínek vidí v lidech to nejlepší. Opravdu jim na sobě záleží," zdůraznil přednosti svých oblíbených hrdinů Kerner.

Ve filmu se objeví všechny důvěrně známé postavičky včetně Taťky Šmouly a Šmoulinky. Chybět nebude ani Nešika, Koumák, Mrzout, Mlsoun nebo Fešák. Tvůrci si ovšem připravili i překvapení v podobě třech zbrusu nových šmoulů - Panikáře, Šílence a Nebojsi. Jejich jména toho dostatečně vypovídají o jejich charakteru.

V kinech se šmoulům otevírá nový dosud nepoznaný prostor. Při útěku před Gargamelem totiž projdou branou, která je přenese do New Yorku, kde se nečekaně připletou do života mladému páru Patrickovi a Grace. Na vysvětlování, kde se tady vzali, však šmoulové nemají příliš času, protože Gargamel je jim stále v patách.

Čaroděje plného nenávisti si zahrál Hank Azaria, který si kvůli své roli užil nespočet hodin v maskérně. Nejvíce mu daly zabrat nasazovací zuby: „Musel jsem se s nimi učit znovu mluvit. Občas mi během nějakých obzvláště ukřičených záběrů prostě vyletěly z pusy."

Gargamel by pochopitelně nemohl existovat bez svého věrného kocoura Azraela. Ten měl při natáčení hned čtyři zvířecí představitele a v nejnáročnějších záběrech byl celý vytvořený v počítači.



Přečtěte si
jarka7
12. 8. 2011 • 14:25

Některé animované příběhy je lepší nechat být a nesnažit se o zfilmování. Šmoulové v New Yorku...brr. Zase jednou zbytečná práce na zbytečném filmu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.