Brutálně zavražděná spisovatelka Monyová: Manžel ji znásilnil před synem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Brutálně zavražděná spisovatelka Monyová: Manžel ji znásilnil před synem!

Simonu Monyovou zřejmě ubodal její manžel.
Simonu Monyovou zřejmě ubodal její manžel. (OTTO BALLON MIERNY - MF DNES/Profimedia.cz/ČTK)

AKTUALIZOVÁNO Autorka ženských románů Simona Monyová (†44) podlehla následkům zranění po útoku v jejím domě v brněnských Obřanech. A pachatelem je pravděpodobně její manžel! Jejich soužití bylo podle svědků plné násilí.

Incident byl ohlášen ve středu kolem 22:00. Když záchranáři dorazili na místo činu, byla Monyová již po smrti. Její manžel utržil těžká zranění a byl okamžitě převezen do nemocnice.

„Proto ho zatím nebylo možné vyslechnout. Motiv činu neznáme. Snad jej zjistíme při vyšetřování,“ uvedla mluvčí. Předpokládá, že muž bude za vraždu obviněn v nejbližších dnech. Za brutální čin mu hrozí 18 let vězení.

Simoně Monyové se přezdívalo pro její úspěch na poli literatury Viewegh v sukních. K jejím nejznámějším knihám patří Kudlanka bezbožná, Otcomilky, Tchýně a uzený nebo Deník citového vyděrače. Ve svém díle se často nechávala inspirovat příběhy svých kamarádek.

Oběť domácího násilí

Blízký přítel zavražděné spisovatelky Richard Sacher tvrdí, že manžel Simonu Monyovou 11let bil a terorizoval.

„Simona mě několikrát informovala o hrůzách, které se u nich doma děly. Muž ji měl znásilnit dokonce prý i před nejmladším synem. Bohužel jsem se domníval, že přehání a nepřikládal jejím tvrzením takovou váhu. Vím, že poslední půlrok opakovaně ležela v nemocnici, ale nespecifikovala důvody hospitalizací. Kdoví, jestli to nebylo kvůli domácímu násilí,“ řekl Sacher serveru Novinky.cz



Přečtěte si
atakdale
5. 8. 2011 • 08:10

a říká si buď, že se to urovná (samo?) a nebo že to vydrží kvůli dětem... a zaplatila životem. je jí velká škoda.

illis
4. 8. 2011 • 21:19

co se přihodilo paní Simoně. Velká ztráta především pro její děti. Naprosto nechápu, co je zač "její" manžel. Takový chlap zničil život mladé ženy, dětem vzal maminku, bude to pro ně těžké, zváště ten nejmenší z toho musí mít obrovské trauma. Pro tento čin neexistuje žádná polehčující okolnost. Doufám, že bude ve vězení žít hnusný život až do konce svého žití. Po dlouhé roky jí ubližoval a nakonec jí i život vzal. Simoně .

smidrsova
4. 8. 2011 • 20:03

že měla "dobrého kamaráda", kterému se svěřila a on ji ochránil. "Nepřikládal jsem tomu význam"... to snad ani není pravda

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.