Agáta Hanychová porodila syna Kryšpína: TEKLY SLZY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Agáta Hanychová porodila syna Kryšpína: TEKLY SLZY!

Agáta Hanychová přijela do porodnice včera ráno, porod pak trval víc než osm hodin.
Agáta Hanychová přijela do porodnice včera ráno, porod pak trval víc než osm hodin. (Foto Aha! – Martin Hykl, Alexandr Malachovský, Marek Pátek)

Modelka Agáta Hanychová (26) včera v 16.23 minut porodila prvního syna Kryšpína! Uměle vyvolaný porod proběhl v nemocnici v PrazeMotole přirozenou cestou a trval přes osm hodin. „Agáta byla statečná,“ chválila ji šťastná máma a novopečená babička Veronika Žilková (49). „Ani nesténala, jen jí potichu tekly slzy. Vybojovala zatím největší životní boj, ale to hlavní ji teprve čeká,“ usmívá se Žilková.

O tom, že Agáta porodí ve středu, se rozhodlo o den dříve na pravidelné kontrole. „Na monitoru to vypadalo trochu divoce, proto se k tomu doktor rozhodl. Na sál Agáta nastoupila v sedm hodin ráno,“ prozradila deníku Aha! Žilková s tím, že po celou dobu u dcery byla nejen ona, ale i tatínek miminka Mirek Dopita (28).

„Ještě cestou na sál měnili jméno, které bylo pro dítě připraveno. Agáta na štítek napsala Romeo, a Mirek chtěl, aby se syn jmenoval Angelo,“ říká babička Veronika, šťastná, že v poslední minutě se rodiče rozhodli pro kompromis, a pojmenovali vnuka Kryšpín. Ten po porodu vážil 2870 gramů a měřil 48 centimetrů, ihned však putoval do inkubátoru.

Samotný porod, jímž vyvrcholilo Agátino rizikové těhotenství, nebyl úplně bez komplikací. „Miminko mělo dvakrát omotanou šňůru okolo krku, ale pan doktor Radovan Vlk se bil jako lev. Kryšpín je zdravý, nádherný chlapeček, který má všechno, co mají kluci mít. A hrozně vřískal a rozčiloval se na nás,“ usmívala se dojatá Žilková cestou z porodnice domů do PrahySuchdola, kterou raději absolvovala autobusem.

Dceru s Mirkem, který se ještě před porodem stihl minulý pátek s Agátou zasnoubit, nechala, ať si rodinné štěstí užívají sami. „Už jsou rodina Dopitova. Mirek byl statečný, tak ať si vychutnají první noc jako táta a máma,“ dodala.

A samotná Agáta? Ta byla po náročném dni vyčerpaná, o radost se však s nejbližšími přáteli podělila – porod oznámila MMS s novorozeneckým štítkem.



Přečtěte si
illis
4. 8. 2011 • 21:26

už si nepamatuji, kde jsem slyšela starší paní, jak volala na zahradě Kryšpínku, Krýšku, Kryšpínečku. Za chvíli měla v náručí krásného černého kocourka. K tomu kocourkovi to jméno šlo určitě lépe, než k malému dítěti. Ještě, že jsem dcerám volila příjemnější jména . Jsem v klidu a holky také, jsou spokojené.

boball
4. 8. 2011 • 20:58

naděláte,v pubertě si bude říkat sám Špína a ještě na to bude hrdej

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.