Žena za pultem se vrátí v seriálu Supermarket! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Žena za pultem se vrátí v seriálu Supermarket!

V lázních si Jiřina Švorcová koupila zelené trekové hole a s nimi chodí každý den na dlouhé procházky. „Jsou skvělé, protože člověka nutí chodit vzpřímeně, a to se mi pak mnohem lépe dýchá.“
V lázních si Jiřina Švorcová koupila zelené trekové hole a s nimi chodí každý den na dlouhé procházky. „Jsou skvělé, protože člověka nutí chodit vzpřímeně, a to se mi pak mnohem lépe dýchá.“ (Aha! – Václav Nekvapil, Česká televize)

Socialistický seriál Žena za pultem se po 35 dočká pokračování. Jeho »hvězda« Jiřina Švorcová (83) si však kvůli zdravotním problémům svoji životní roli nezopakuje…

Divácký úspěch reprízovaných seriálů z dob normalizace je dostatečným důvodem k tomu vzkřísit příběh prodavačky Anny Holubové obsluhující v oddělení lahůdek. Doba se však od vzniku seriálu Žena za pultem výrazně změnila a spolu s ní i nabízený sortiment zboží.

Pokračování legendárního seriálu by tak mělo nést název Supermarket. Podle magazínu Týden už vznikají nové scénáře. Nejisté ovšem je, kdo si v Supermarketu zahraje. Jiřina Švorcová bojuje v nemocnici o život a další herci na Ženu za pultem nevzpomínají v dobrém.

„Ten seriál byl tehdy zajímavý jako apolitický. Hlavní roli v něm nakonec dostala Jiřina Švorcová a právě díky jejímu obsazení se z toho nakonec udělal komunistický seriál, což je naprostý nesmysl, protože to byl seriál o prodavačkách,“ řekla Týdnu Lenka Termerová, představitelka prodavačky Jiřinky.

Ještě vyhraněnější názor má Hana Maciuchová, která si v Ženě za pultem zahrála nejbližší kolegyni Jiřiny Švorcové. K seriálu se zásadně odmítá vyjadřovat.

Jiřina Švorcová nedá na seriál, který z ní udělal hvězdu normalizační obrazovky, dopustit, ale na pokračování už nemá síly.  Mnohem kritičtější je k současné televizní tvorbě. „To, co se tam děje, to je promiskuita mezi těmi postavami. To je něco strašného. Já už jsem se odmítla na to dívat,“ řekla herečka Libereckému deníku o Ordinaci v růžové zahradě.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.