Drsňák Tomáš Řepka: ZHROUTIL SE! A napsal dopis | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Drsňák Tomáš Řepka: ZHROUTIL SE! A napsal dopis

Tomáš Řepka v těchto dnech spíš než válečníka připomíná zlomeného muže. Výčitky dcery Veroniky mu rvou srdce na cáry...
Tomáš Řepka v těchto dnech spíš než válečníka připomíná zlomeného muže. Výčitky dcery Veroniky mu rvou srdce na cáry... (Foto Aha! – Mária Rušinová a Denisa Hamerníková, ara)

Sparťan Tomáš Řepka (37) je tvrďák k pohledání; na hřišti jako křemen, povahou časovaná bomba, která dokáže během zlomku sekundy vybuchnout...Zažil a přestál už spoustu porážek i ostudy. Ale ani ten nejtěžší debakl, ani ten nejhloupější skandál ho nebolel tolik, jako výčitky vlastní dcery Veroniky (16)! Ta se v reakci na jeho odchod od rodiny rozhodla napsat velmi kritický a srdcervoucí dopis našemu deníku. Když jsme mu zprávu šestnáctileté slečny předložili, jako by mu do srdce někdo vrazil ostrou dýku – zhroutil se! „Taková podpásovka...,“ hlesl.

Veroničin dopis jsme Řepkovi ukázali už ve středu. A doslova mu vyrazil dech. „Já to nechápu. Já... Já... Já prostě nenacházím slova... Cítím absolutní prázdno,“ soukal ze sebe ochromeně. Nakonec bezradně požádal o čas, že nám svou odpověď zašle písemně.

A dopis od něj skutečně emailem ve čtvrtek o půl desáté ráno přilétl. Asi se na včerejší důležitý mač v předkole Evropské ligy proti bosenskému FK Sarajevo moc dobře nevyspal...

Od chvíle, kdy těch pár řádek od dcery přečetl, se nemohl soustředit na nic jiného než na to, jak ho přede všemi shodila. „Odepsal jsi nás!“ To je jen jedna z mnoha výčitek, které 16letá školačka za matčinými zády sepsala. „V žádném případě jsem děti neodepsal!“ namítá táta.

„Procházejí těžkým obdobím a já se snažím, aby pochopily, že když se s jejich matkou rozcházíme, neznamená to, že jsem je přestal milovat a že mi na nich nezáleží,“ kaje se fotbalista, který se momentálně snaží všemožně urovnat velmi potrhané rodinné vztahy.

Děti se s ním nechtějí stýkat, protože si pořád nemohou zvyknout na to, že rodinu opustil a žije s vnadnou playmate Vlaďkou Erbovou.I ona sama je z celé situace zděšena a snaží se být muži, jehož miluje, oporou. „Každá máma i táta milují své děti a dýchají za ně. Já bych nikdy neřekla nic, než jen to, co vidím a slyším doma – ty dvě děti mu tak neuvěřitelně chybí!“ popsala Erbová trápení svého současného partnera. „A říkám vám svatou pravdu!“

Tomáš Řepka na tom zkrátka momentálně není vůbec dobře. Jediné, co by však chtěl svým dětem vzkázat je to, že je miluje: „Snad to všechno jednou pochopí, stejně tak jako to, že v životě mají jenom jednoho otce a jednu matku a že na své rodiče se mohou spolehnout. Do té doby mě to bude bolet stejně, jako teď je. A to mi věřte...

Dopis Tomáše Řepky

Dobrý den,

posílám vám slíbené vyjádření k dopisu mé dcery Veroniky. Píši vám především proto, že osud mých dětí mi nebyl a není lhostejný. Mrzí mě to, co o mně Veronika vaší redakci napsala. I když je to už slečna, nevnímám její pokus jako namířený na mou osobu. Vím, že pro každé děti, nejen ty moje, jsou situace kolem rozvodu těžké. Z toho, co uvedla Veronika vyplývá, že se zatím nevyrovnala s tím, že žijeme s její matkou odděleně a každý máme nového partnera.

Informoval jsem se u psychologů a tyto reakce dětí jsou poměrně časté, pro ni je to tím horší, že naše soužití a především náš rozchod je předmětem zájmu médií. I proto vás prosím, abyste zachovali určitou míru zdrženlivosti, abychom se pokusili časem naše vzájemné vztahy vyřešit.

Za sebe vám chci jenom napsat, že jsem Veroniku i Tommase pozval na dovolenou, oba to odmítli. Veronika proto, že se musela připravovat na zkoušky a Tommaso si před dovolenou zlomil nohu a na dovolenou jet se mnou nechtěl.

V žádném případě jsem děti neodepsal, procházejí těžkým obdobím a já se snažím, aby pochopily, že když se s jejich matkou rozcházíme, neznamená to, že jsem je přestal milovat, a že mi na nich nezáleží. Samozřejmě jsem se po návratu z dovolené o Tommase staral, když si zlomil nohu, zařizoval jsem mu doktora a pak jsem se snažil jeho matce pomoci s péčí o něj.

Snad to všechno jednou děti pochopí, stejně tak jako to, že v životě mají jenom jednoho otce a jednu matku, a že na své rodiče se mohou spolehnout. Do té doby mě to bude bolet stejně, jako teď je. A to mi věřte.

Tomáš Řepka

Názor dětského psychologa Karla Humhala: Její rodiče jsou  nezralí sobci...

Okomentovat dopis Veroniky Řepkové jsme nechali i renomovaného dětského psychologa Karla Humhala (64).  Jeho názor?

„Z toho dopisu je víc než jasné, že rodiče té dívky jsou sobečtí a nezralí. Oni ty děti přivedli do takové situace. Když se ti dva vzali a zplodili děti, mají vůči nim určitý závazek, který rozhodně nedodrželi. Teď se nemohou divit, že to tak dopadlo. Za hříchy rodičů platí děti. Rozvádějící se manželé jim způsobují jen komplikace. Fakt je ten, že to je její pohled na věc, který jí nikdo nemůže vzít. Tak jak to napsala, tak to cítí – má pocit, že ji táta zavrhl. Pravda ale může být klidně někde uprostřed. Veronika potřebuje znalecky vyšetřit, abych mohl říct, jestli je v tom dopisu více smutku a bolesti, nebo pomsty... Otázkou zůstává, zdali se dá celá ta věc urovnat. Já si myslím, že vyřešit se dá leccos, nesmí však scházet trocha dobré vůle z obou stran.“



Přečtěte si
marmat
1. 8. 2011 • 11:02

Dítě v 16 letech není žádné "jelítko" !!! Rozchod rodičů je dnes častý , ale veřejný i televizní HUMBUK milenky s nerozvedeným TÁTOU-kam se podíváte, TO JE ULTRA SODA !!!

sibuna
31. 7. 2011 • 11:06

A ještě něco chci dodat: Veronika musela vědět,že jestliže pošle dopis bulváru,stane se z něj věc věřejná a jako taková se bude i řešit na diskuzích atd. Určitě tyhle diskuze čte a nemyslím si,že jí je líp....Leda v případě,že by sama chtěla,aby i z ní byla tzv. celebrita o které se píše a mluví! A to,že jí otec stejným způsobem odpovídá,nesvědčí ani o velkém morálním kreditu pana otce! Takže si vyjdou na stejno a svoje problémy by měli řešit raději v soukromí a mezi čtyřma očima...Tohle řešení problému přes bulvár na popularitě nepřidá ani jednomu z nich,jedině snad v případě,že jim tohle veřejné přetřásání dělá dobře!

sibuna
31. 7. 2011 • 10:38

já si dovedu zase docela dobře představit,že v takovém případě bych zalezla někde do nory a tam se tiše styděla za tátu,než abych vypisovala po bulvárech a z komára dělala ještě většího velblouda!

sibuna
31. 7. 2011 • 10:36

nezdá se vám náhodou,že i vztah Řepkové s partnrem,který dluží všude možně a hrozí mu exekuce, je taky něco,co těm děckám nepřidá? Nezastávám se Řepky,ale Veronika měla přece dost času odchod táty od rodiny strávit. Nebylo to přece včera...Její dopis spadá spíše do období,kdy se proflákl vztah její mámy! A to je možná ten spouštěč,který obrátil dceru proti otci a probudil množství výčitek. Táta odešel a ona má pocit,že ztrácí i mámu....A v neposlední řadě to,že do svého "smutku po tátovi" zapojila bulvár,nesvědčí o tak velikém stesku,ale spíš po touze ublížit a nepřát otci,že je v novém vztahu spokojený.

annahradecek
30. 7. 2011 • 10:49

a nebylo mu to zapotřebí, zviditelňovat se nepotřebuje,je fotbalista. Ženská, která nic neumí, než se svlékat a ukazovat, tak pro tu to mohl být "přínos". Pokud je tak tvárný a manipulovatelný , možná byl i k rozvodu dokopán.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.