Auta od Pixaru jsou opět na startovní čáře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Auta od Pixaru jsou opět na startovní čáře!

Blesk McQueen a Burák tentokrát zapojí své chladiče...
Blesk McQueen a Burák tentokrát zapojí své chladiče... (Falcon)

Animovaný hit Auta se po pěti letech dočkal pokračování. Blesk McQueen a Burák jsou zpět, aby znova prokázali pevnost svého přátelství. Závodění na všechny způsoby tentokrát zpestří špionážní zápletka.

Ve světě, kde dopravní prostředky nepotřebují řidiče, je opět živo. Chystá se velkolepý závod o nejrychlejší auto světa a nablýskaný sporťák Blesk McQueen má zálusk na vítězství. Toho ale nemůže dosáhnout bez svého věrného parťáka – odtahového vozu Buráka.

Ten ovšem řeší velké dilema. Má podpořit svého kamaráda, nebo přijmout lákavou nabídku a nechat se zasvětit do mezinárodní špionáže? Nejlepší bude skloubit obojí dohromady.

Na scéně se tak objevují nové postavy, z nichž největší prostor dostal agent Finn McMissile. Ten ve světě aut představuje obdobu Jamese Bonda . Špionážní tým zahrnuje také začínající agentku Halley Kvaltovou a okřídleného špiona jménem Šídlo, který bezpečně ovládá celý vzdušný prostor.

 

 

 

Pokračování Aut je mnohem pestřejší a Blesk s Burákem se tak z Kardanové Lhoty vydají do Paříže, Londýna, fiktivního italského městečka Porto Corsa i japonského Tokia, kde je potrápí zdejší »vytuněné« záchody.

„Každý, kdo vešel na japonskou toaletu ví, že záchody tam obvykle dělají mnohem více věcí, než na jaké jsou Američané zvyklí. Pořád jsme si říkali, jak by na to reagoval Burák,“ říká režisér John Lasseter, díky němuž se můžeme v kinech poučit o tom, jak by vypadaly toalety pro auta.

„Je to plnohodnotný špionážní film, ale hrají v něm auta. Jedná se o jiný žánr, který nám umožňuje využít spoustu zábavných hraček,“ chválí Lasseter animovaný hit, který už celosvětově stačil vydělal 350 milionů dolarů.

Auta 2 můžeme od čtvrtku vidět v kinech v českém znění. Svůj hlas animovaným dopravním prostředkům propůjčil Richard Krajčo, Petr Novotný, Pavel Liška, Ivana Andrlová nebo Kateřina Brožová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.