Marie Tomsová o kolegyni Mileně: »Odešlo děvčátko, žádná stařena!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Marie Tomsová o kolegyni Mileně: »Odešlo děvčátko, žádná stařena!«

Kamila Moučková: Poslední sbohem svojí věrné kamarádce a kolegyni.
Kamila Moučková: Poslední sbohem svojí věrné kamarádce a kolegyni. (Aha! – Marek Pátek, ČTK – Kateřina Šulová)

Strašnické krematorium v Praze se stalo místem posledního rozloučení s legendární televizní hlasatelkou Milenou Vostřákovou (†77), která minulý týden podlehla zápalu plic a celkovému selhání imunity.

Poslední chvíle s ní v nemocnici strávila její velká kamarádka Marie Tomsová (59), jež na smutečním obřadu pronesla i několik velmi dojemných proslovů. Když už se za řečnickým pultem objevila potřetí, nezvládla své emoce letitá kolegyně Kamila Moučková (83) a zhroutila se. Podlomila se jí kolena a jen tak tak se zachytila o lavici.

„Mě to vzalo daleko víc, než jsem si myslela,“ řekla deníku Aha! Moučková, když si utírala slzy. Smuteční projevy Marie Tomsové nemohla doslova ustát. „Odešlo děvčátko, odešla naše Milenka, žádná stařena...“ začala přednes, který připravil druhý manžel Mileny Vostřákové Jiří Blažek, který seděl v první lavici po boku dcery Aničky a vnučky Terezky. Čestné místo u rodiny patřilo i životní přítelkyni Marii Tomsové.

„Strašně nás zklamala, bylo to jen jedinkrát v životě, kdy se jí nepovedlo vybojovat tento zápas. Naposled jsem ji viděla v nemocnici, když už byla v hlubokém umělém spánku, už jsem jí nestihla nic říct,“ řekla deníku Aha! uslzená Tomsová, která se na pohřeb dobelhala s ortézou. „Mám zvrtnutý kotník,“ vysvětila bývalá hlasatelka.

Poslední sbohem přišly Mileně Vostřákové dát i další kolegyně Saskia Burešová (64) a Marie Retková (55). „Už jsme si se Saskií říkaly, že se setkáváme jen na pohřbech, asi už to bude jen přibývat. Jako by mi těmi pohřby vždy vyrvali kus masa z mého těla.

My jsme si před půlrokem s Milenkou telefonovaly, ona měla rodinné starosti, které se mnou probírala, sice jí přidělávaly vrásky, ale i tak zůstávala optimistická. Zdravotně ale byla naprosto v pořádku,“ řekla deníku Aha! Retková.Mezi hosty nechyběl ani Jan Rosák, Alexandr Hemala, Petra Černocká, manželé Heřmánkovi a další.



Autor:  Eva Kremserová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.