Bývalá hlasatelka Moučková (83): Musím na dva pohřby v jeden den! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bývalá hlasatelka Moučková (83): Musím na dva pohřby v jeden den!

Populární Kamilu Moučkovou smrt dvou jejích přátel doslova odrovnala.
Populární Kamilu Moučkovou smrt dvou jejích přátel doslova odrovnala. (Foto Aha! – Martin Hykl, ČTK)

Před měsícem odjížděla na chalupu, kde jí bylo až do minulého týdne hezky.

Ve čtvrtek a v pátek však legendární hlasatelku Kamilu Moučkovou (83) odrovnaly zprávy o úmrtí dvou jejích životních přátel – houslisty Josefa Suka (†81) a kolegyně z televizní hlasatelny Mileny Vostřákové (†77). Pohřby obou osobností jsou tento pátek a Moučková kvůli nim přijede do Prahy.

Slavná hlasatelka, která v roce 1968 jako první oznámila z televizní obrazovky, že Československo obsazují vojska Varšavské smlouvy, už je dáma v letech a dva pohřby v jeden den ji mohou odrovnat.

„Jsem z toho doslova na mrtvici!“ říká ona sama. „Odchody Josífka Suka a Milenky Vostřákové jsou pro mě obrovské rány,“ řekla nám Moučková stále ještě s pohnutím v hlase.

V pátek se chystá nejprve v 11 hodin na Vyšehrad, kde proběhne zádušní mše za zesnulého Josefa Suka. Následně slavného houslistu pochovají do rodinné hrobky na tamním hřbitově. Ještě před polednem se pak Moučková přesune do strašnického krematoria, kde proběhne poslední rozloučení s Vostřákovou.

„Milena byla vitální a její smrt nikdo nečekal. U Josífka to takový šok nebyl, on byl těžce nemocný. Měl metastázy doslova všude...“ dodává zdrcená Moučková.



Přečtěte si
gambusino
14. 7. 2011 • 07:50

soudružka Moučková to ustojí....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.