Trápení Ivy Janžurové: Vážná kožní nemoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Trápení Ivy Janžurové: Vážná kožní nemoc!

Světačky Janžurová, Bohdalová a Jirásková.
Světačky Janžurová, Bohdalová a Jirásková. (Aha! – Martin Hykl)

Jedna z nejpopulárnějších českých komediálních hereček Iva Janžurová (70), která patřila k hlavním hvězdám právě skončeného Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, se na veřejnosti nikdy neobjevuje s holýma nohama – i v letních vedrech ji lze spatřit jen v punčocháčích či dlouhých kalhotách! A deník Aha! ví proč – paní Iva už léta bojuje se závažnou kožní nemocí – lupenkou!

Volné oděvy, šátky, vzdušné halenky a kalhoty a i v těch nejvyšších teplotách maximálně dlouhá sukně a neprůhledné punčochy. Takový svérázný styl oblékání patří ke hvězdě komedií Pane, vy jste vdova, Což takhle dát si špenát či Zítra to roztočíme, drahoušku, už léta.

Paní Iva, která v mládí díky netypické kráse patřila k nejdráždivějším sexsymbolům, se však takto nehalí jen z nějakého vrtochu nebo falešného pocitu, že její krása vyprchala.

„Pravdou je, že už léta bojuji s lupenkou,“ nechala se nedávno slyšet s tím, že nemoc má pod kontrolou.

Co to je lupenka? Jedná se o poruchu kůže, která se bohužel nedá úplně vyléčit. Spočívá v odlupování kůže, jež je sedmkrát rychlejší než u zdravé pokožky. Často svědí a šupinky kůže se občas mohou zanítit. Počítá se k řadě dalších civilizačních chorob a nejedná se o onemocnění nakažlivé či přenosné.

Každý pacient musí dodržovat šetrnou hygienu, pravidelnou a dosti značnou aplikaci promašťujících látek a vyhýbat se kouření a alkoholu. Což paní Iva dodržuje. Její jedinou neřestí je slabost pro červené víno...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.