Sabina Laurinová: Vary už nepatří filmu, ale byznysmenům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Sabina Laurinová: Vary už nepatří filmu, ale byznysmenům!

Sabina Laurinová
Sabina Laurinová (Aha! – Martiny Hykl)

Je to stále ještě filmový festival, nebo sraz byznysmenů, kteří jednají o zcela podstatnějších věcech, než je obyčejný film? Mejdan Jiřího Bartošky (64), prezidenta festivalu, skončil a čeští herci jsou rozpačití z toho, co se tady v posledních letech odehrává.

Očima Sabiny Laurinové (39) by do Varů měli přestat jezdit vlivní manažeři a pozornost by se měla více upírat na naše herecké tváře, které jsou prý jaksi opomíjeny.

Nelze uspokojit všechny, peníze vládnou světem a Jiří Bartoška ví, kde je získat. Bohužel ne z rukou českých kumštýřů.

„Dneska jsou Vary hodně o penězích, o projektech, o podnikání a byznysu, punc filmu byl jaksi opomenut. Tohle už je jen otázka domlouvání něčeho, co nemá s uměním nic společného, což mě trochu mrzí. Vybavují se mi vzpomínky, když jsem tady byla poprvé s tatínkem v patnácti letech, poznávala jsem tady tehdy tolik hereckých osobností. Teď tady nejsou,“ podivuje se nad letošním ročníkem Sabina Laurinová, která na festival zavítala jen v pátek, a to s pohádkou Čertova nevěsta.

„Je samozřejmě úspěch, že sem přijedou zahraniční hvězdy. Mně by jenom stačilo pozvat české herce, ale na ty se nějak zapomíná,“ řekla deníku Aha! blonďatá herečka.

A vítězem je...

Nejlepší film: Restaurátor (Izrael)

Křišťálový glóbus: Judi Dench (britská herečka), David Morse (americký herec)

Cena prezidenta MFF Karlovy Vary: John Turturro (americký herec).




Přečtěte si
marie.g
10. 7. 2011 • 16:47

je to samozřejmě obchodní příležitost,jako všudekde se sejde takové množství lidí. A děvčata předvádějí své šaty a doufají,že upoutají pozornost a snad jim někdo nabídne v budoucnu roli/ Verešové se to zatím nepodařilo a tolik se snažila/ Výlohy tady patří Rusům a jsou plné šperků s robustními kameny, z nichž by si člověk s elegantnějším vkusem těžko vybral. Také móda je trochu vzdálenější decentní nenápadnosti. Dětské šatičky jako pro panenku vzbuzují rozpaky, zda se v nich dítě bude cítit dobře.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.