Petra Kvitová pozvedla nad hlavu wimbledonský talíř! Zrodila se hvězda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Petra Kvitová pozvedla nad hlavu wimbledonský talíř! Zrodila se hvězda!

Pózovačka hrdé vítězky Petry Kvitové před vstupem do All England Clubu, kam má mimochodem nyní jako všichni šampioni volný vstup.
Pózovačka hrdé vítězky Petry Kvitové před vstupem do All England Clubu, kam má mimochodem nyní jako všichni šampioni volný vstup. (EPA, ara)

Mocný nápřah a... PRÁSK! Nechytatelný servis proletěl rychlostí, že se po něm soupeřka nestihla ani ohlédnout, a bylo to! Esem završila česká tenistka Petra Kvitová (21) pohádkové tažení turnajovým pavoukem a mohla být korunována šampionkou Wimbledonu! HRA, SADA, ZÁPAS – KVITOVÁ! 6:3, 6:4!

Ruské siréně Šarapovové nezbylo než se poklonit umění české hráčky, která turnaj turnajů dobyla 13 let po Janě Novotné, zatím poslední české vítězce. Blondýnka z Fulneku si domů veze s nádherným talířem ještě i šek na pohádkových 30 milionů korun, avšak hrdost, jakou včera naplnila celé Česko, ta se penězi ani vyvážit nedá!

„Blahopřeji a budu rád, přijmeteli pozvání na Pražský hrad, abych Vám mohl pogratulovat i osobně,“ napsal Kvitové ihned po finále prezident Václav Klaus. „Máme správnou šampionku, zasloužila si to,“ pochválila ji i devítinásobná vítězka Martina Navrátilová. „A myslím, že to tady nevyhrála naposledy,“ odvážila se k prognóze přímo v Londýně. „Zrodila se hvězda,“ pronesl Jan Kodeš, další český triumfátor z wimbledonské trávy.

Své předchůdkyně Navrátilovou a Novotnou Petra po zápase potkala v zázemí londýnského All England Clubu, a až tam ji přemohly emoce. „Ukápla i slzička...,“ přiznala sama Kvitová. „Možná mi to úplně dojde až později. Připadám si jako ve snu...,“ usmála se šťastně.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.