Takhle hubnou slavné maminy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Takhle hubnou slavné maminy!

Vendula Svobodová (34)
Vendula Svobodová (34) (Aha!: Dalibor PUCHTA, archiv)

PRAHA – »Chci mít miminko a nebýt ošklivě tlustá!« Takové je přání snad každé ženy. Lékaři sice v poradnách budoucím maminkám radí, jak se správně stravovat a sportovat, aby v době těhotenství nezdravě netloustly, miminko ale přesto každé ženě nějaké to kilo přidá.

České celebrity radí, jak si po porodu vytvarovat krásnou postavu

Některá přibere jen trochu, jiná se stane opravdovou »maminou« a přibere i dvacet kilo. Co ale dělat po porodu, aby bříško i zadeček byly zase takové jako dříve?

„Základem je, že by maminky neměly hubnout drastickými dietami v době kojení,“ radí Iva Málková ze sdružení STOB (Stop obezitě) s tím, že rychlé hubnutí škodí nejen ženě, ale i miminku. „Drastické hubnutí ovlivňuje složení a kvalitu mateřského mléka,“ varuje Málková. Podle ní by měla žena začít po poradě s lékařem nejlépe pravidelně cvičit.

„Ještě horší než těhotenství je mateřská, při ní ženy většinou naberou mnohem víc. Dojídají po miminku, celý den něco zobají, když děťátko uloží, odmění se nějakou sladkostí,“ vypočítává Málková nejčastější chyby a zároveň varuje před nejzaručenějšími dietami, které slibují např. zhubnutí čtyř kil za pět dní. „Tyhle diety nakonec mívají právě opačný výsledek,“ říká Málková.

A co musely pro shození nabraných kil dělat slavné maminky z českého šoubyznysu?

Vendula Svobodová (34)
● Ředitelka nadace Kapka naděje
● Manželka skladatele Karla Svobody
● Syn: Jakub (1)
„Třikrát týdně posilovna, dvakrát tenis, po sedmnácté hodině žádné cukry a nejíst přílohy,“ popisuje svůj »hubnoucí« plán Vendula. „Opravdu zadarmo to není, je to dřina. S hubnutím jsem začala půl roku po porodu,“ říká s tím, že vliv kojení na hubnutí se u ní rozhodně neprokázal. „Kojit jsem přestala nedávno. Některé ženy při kojení hubnou, já mezi ně ale bohužel nepatřím.“

Ivana Macháčková (30)
● Produkční divadla Broadway
● Přítelkyně Karla Gotta
● Dcera: Charlotte Ella (6 měsíců)
„Už jsem zhubla všechno. Možná mám ještě trochu míň, než jsem měla před otěhotněním. Asi je to tím, že kojím, a hlavně tím, že moc nespím. A jím dokonce víc sladké než předtím. Na mé postavě to ale vidět není,“ říká Ivana. „Se cvičením jsem ještě nezačala, ale chtěla bych. Chystám se doma na posilování břicha,“ plánuje si maminka v dubnu narozené Charlotte Elly.

Nicol Lenertová (31)
● Zpěvačka a moderátorka
● Syn: Jaroslav (6 měsíců)
„Během těhotenství jsem přibrala 22 kilo. A musím říct, že jak šla kila nahoru, tak jsem se dostala zase během půl roku zpátky na svou původní váhu. Nedržela jsem žádné diety, nijak nesportovala,“ popisuje s tím, že zhubla péčí o malého syna.

Kristýna Liška-Boková (25)
● Tanečnice a herečka
● Manželka herce Pavla Lišky
● Syn: Šimon (18 měsíců)
„Já jsem nijak nehubla, fakt jsem pro to nedělala vůbec nic. Myslím, že za to může kojení a běhání za dítětem,“ podotkla s úsměvem maminka malého Šimona, který jí prý »vysává tukové zásoby z těla«.

Jana Adamcová-Nováková (34)
● Moderátorka a zpěvačka
● Manželka režiséra Jiřího Adamce
● Syn: Daniel (8 měsíců)
„Přibrala jsem jedenáct kilo. Myslím, že je důležité se v těhotenství nepřejídat, nejíst za dva a je dobré cvičit. Já jsem cvičila až téměř do porodu,“ svěřila se moderátorka sportovních zpráv na Nově.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.