Šeredová exkluzivně pro Aha!: Svatbě už brání jen úřady | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Šeredová exkluzivně pro Aha!: Svatbě už brání jen úřady

Slavný pár mohli zahlédnout včera i turisté na Staroměstském náměstí.
Slavný pár mohli zahlédnout včera i turisté na Staroměstském náměstí. (Foto Aha! – David Kundrát)

Česká topmodelka Alena Šeredová (33) s italským brankářem Gianluigim Buffonem (33) si včera vyřizovali potřebné náležitosti k veselce, která má proběhnout už zítra v 18.00 v chrámu sv. Víta na Pražském hradě.

„Vyřizujeme si papíry na italské ambasádě,“ řekla exkluzivně deníku Aha! Šeredová v pravé poledne přímo z prostor velvyslanectví v Nerudově ulici. Snoubencům totiž musela italská ambasáda vystavit osvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství.

„Je to tak, po předložení rodného listu a potvrzení o pobytu a stavu ženicha je potřeba ještě apostila, což je zvláštní doložka, která se používá pro ověření pravosti dokumentů a listin určených k použití v zahraničí. Pak teprve ambasáda vydá doklad, že snoubenci mohou uzavřít církevní sňatek,“ řekla nám vedoucí oddělení matrik městské části Praha 1 Ivana Storčáková.

Budoucí novomanželé tak mají vyřízené všechny potřebné doklady a formality a ve čtvrtek v podvečer mohou své manželství stvrdit kouzelným slůvkem »ANO«. „Řeknu tohle slovo nyní dvakrát. Jednou Juventusu, kde zůstanu do konce kariéry, a pak Aleně v kostele,“ avizuje Gigi.

Půjde o církevní obřad, který povede farář Ondřej Pávek, a to rovnou ve dvou jazycích – češtině i italštině. „Pravděpodobně to tak bude, k češtině se přidá italština,“ řekl našemu deníku farář, který tak zřejmě nebude po snoubencích vyžadovat překladatele. „Je to čistě na zvážení faráře. Pakliže rozumí italsky a nevyžaduje překladatele, není ho u obřadu třeba,“ dodala matrikářka Storčáková.

Budoucí novomanželé tak mají o starost míň. Včerejší běhání po úřadech pak zamilovaný pár ukončil pozdním obědem v italské (jak taky jinak...) restauraci Bílkova 13. „Nejdříve se procházeli po Pařížské, kde také zaparkovali auto. Pořád telefonovali, a pak se vydali procházkou do Bílkovy, kde poobědvali,“ popisuje náš zdroj.

Slavní snoubenci v obavách: Jejich velký den ohrožuje stávka!

Mají stovky milionů, možná miliardy, přesto si nemohou být jisti, že jejich velký den proběhne přesně tak, jak si vysnili. Čtvrteční svatbu brankáře Buffona a modelky Šeredové ohrožuje stávka českých odborářů.

Jak se asi zítra svatebčané dostanou až na Pražský hrad do katedrály svatého Víta, kde si navečer mají říct »ANO«? Všechny přístupové cesty totiž mají být zablokovány! Vždyť Pražský hrad je doslova obsypán ministerstvy a právě ta se stanou hlavním terčem revolty!

Cesta svatebního průvodu z nevěstina domova v Kolodějích přitom nemá mnoho alternativ; musejí projet centrem města. Jak tedy snoubenci vyřeší netušené komplikace s cestou? Na to snad neznají odpověď ani oni sami...

Se stávkou samozřejmě při výběru termínu nemohli počítat. Přitom do Prahy sezvali na šedesát hostů včetně Gigiho spoluhráčů z Juventusu.  Jedinou výhodou může být, že Italové jsou z domova na nejrůznější formy protestů zvyklí...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.