Mandrage novým videoklipem boří mýty rockových kapel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mandrage novým videoklipem boří mýty rockových kapel!

Fotografie
Fotografie (internal)

Plzeňská kytarová formace Mandrage přichází s novým videoklipem k singlu Františkovy Lázně. Song určitě překvapí fanoušky kapely elektronickým soundem, který je ale zároveň věrný jejich kytarovému pojetí hudby.

Singl »Františkovy Lázně« se nese ve výrazném elektronickém aranžmá a tomu byl přizpůsoben i videoklip. „Nechtěli jsme udělat další z řady X klipů, kde budou čtyři týpci s kytarami vytvářet jakési pózy, takže záměr byl natočit minimalistický a sterilní klip s lehce futuristickým vizuálem,“ říká kytarista skupiny Mandrage, Pepa Bolan.


„V písni jsou kromě klasických živých nástrojů použity i různé samply, scratche a jiné elektronické moderní audio vychytávky a tak jsme si řekli, že bychom mohli stojaté rockové vody trochu provětrat lehce atypickým vizuálem, ve kterém budeme hrát pouze na midi, pody, compy a DJské věci,“ dodává Pepa.
Videoklip si kapela navrhla sama a natáčel se v ateliérech ve Zlíně pod taktovkou režiséra Pavla Sadíka, s nímž kapela již spolupracovala na klipu Hledá se žena.


Přestože se singl Františkovy Lázně nese v tanečním duchu, dokonalé krásky byste v klipu hledali marně. Naopak zde tančí obyčejní komparzisté z lidu, kteří ve skutečnosti tancovat skutečně neumí.


„Nechceme nikomu vnucovat, jak by měl vypadat ideální tanec. Ať si každý jede podle svého, jak ho to baví, jak to cítí a jak mu to vyhovuje. A o tom je i celý feeling písně, která nutí si jí nevázaně užít, pařit podle svého a nepřemýšlet, co si myslí ostatní,“ prozrazuje záměr klipu kytarista Bolan.


Píseň Františkovy Lázně je první vlaštovkou z připravovaného alba, jež se začne natáčet letos na podzim a bude se jmenovat „Moje krevní skupina“.


Skupina Mandrage vznikla před deseti lety v Plzni a hraje ve složení Víťa Starý (kytara, zpěv), Pepa Bolan (kytara), Coopi (baskytara) a Mates Vorda (bicí).
Za své období činnosti již vydali tři alba a získali i mnoho hudebních cen, například ocenění Skupina roku TV Óčko.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.