Helena Vondráčková se zlobí: Radiožurnál schválně nehraje moje písně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Helena Vondráčková se zlobí: Radiožurnál schválně nehraje moje písně!

Helena Vondráčková
Helena Vondráčková  (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl)

Radiožurnál, stanice Českého rozhlasu, nehraje od roku 2008 písně zpěvačky Heleny Vondráčkové (63)!

A hrát je ani nebude. Legenda české popmusic neuspěla se stížností u Rady Českého rozhlasu.

„Některé mé písně jsou natolik oblíbené, že se o nich dá říci, že téměř zlidověly. Tím spíše jsem přesvědčena o tom, že se moje tvorba dá zařadit k národnímu kulturnímu bohatství, na jehož využívání se má Český rozhlas podílet,“ napsala Vondráčková ve stížnosti.

Zároveň zmínila i fakt, že kvůli nezařazování písní dochází k ekonomickému poškozování její osoby. Jenže – Radiožurnál si už v roce 2008 nechal udělat průzkum mezi posluchači, podle kterého už byli lidé písněmi Vondráčkové přesyceni.

Stejný pokus proběhl i vloni s obdobným výsledkem. Například hit s názvem Nač vlastně v půli vzdávat mač 28 procent z dotázaných zařadilo do kolonky »ohraný, už mě unavuje«.

„K žádnému porušení zákona ani statutu Českého rozhlasu nedošlo,“ konstatoval místopředseda rady Tomáš Ratiborský. Ostatní stanice Českého rozhlasu totiž písně Heleny Vondráčkové hrají, a to i několikrát denně.



Přečtěte si
bobosa
27. 5. 2011 • 19:48

Ta blba krav.a uz nevi jak by vydelala..soudy soudy a porad jen soudy...ze ji hanba nefackuje

andy63
27. 5. 2011 • 17:08

V poslední době nemá nic novýho, ale lepší její starý fláky, než dokola poslouchat ty šitoviny jako Ztracená bloudím nebo to... spláchni v archívu vín..... nebo toho uplakanýho, co doufá, že půjdem ven..... A to nemluvím o hitech od slovenské "sestry" ... papapapa v 3,14či ťa mám.... nebo Stonka! To už je hnus!!!!!

3dots
27. 5. 2011 • 14:24

Paní Vondráčková zaspala dobu, Čerstvý hit nikde, tak asi myslí, že se bude všude vyhrávat 6x denně Malovaný džbánek. Takhle to ale v rádiích nefunguje, ani v Emerice - až pojede zase na Floridu, může si to ověřit. Zlidovělé byly i písně našich babiček - Noční motýl, Jen pro ten dnešní den, Včera neděle byla... kurňa!!! A Radiožurnál ho nezahraje a nezahraje! Skandál!

bledulkafialka
27. 5. 2011 • 12:49

neeeser se a zažaluj rádio praxi v tom už máš zažalovat i psa který ti občůrá plotek u baráku

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.