Leoš Mareš: Na nože s Novou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Leoš Mareš: Na nože s Novou!

Mareš v hovězím kostýmu, jaký měla i zpěvačka Lady Gaga.
Mareš v hovězím kostýmu, jaký měla i zpěvačka Lady Gaga. (Foto Aha! – David Kundrát, Marek Pátek, ara)

Na Leoše Mareše (35) se valí jedna rána za druhou!

Jako by nestačilo soudní stíhání za napadení producenta Petra Dzingela (35), kvůli kterému mu hrozí až tři roky natvrdo, objevil se další vážný problém! Moderátor se kvůli skryté reklamě v Talentmanii a »tlačence« Sazky, s níž ho pojil mnohamilionový byznys, ošklivě rozhádal s Novou.

Jablkem sváru je hlavně díl Talentmanie z 21. listopadu, v němž Mareš před diváky předstoupil v kostýmu z hovězího masa à la Lady Gaga. Právě tu měl během jejího pražského koncertu políbit, což nesvedl a prohrál tak sázku s šéfem Sazky Alešem Hušákem.

Když si Mareš nyní přihlásil za Sazkou pohledávku 1,2 milionu, vyšlo najevo, že měl s loterijní společností smlouvu, která mu ukládá firmu při moderování nenápadně propagovat. A právě to Mareš v přenosu udělal, když Hušáka přivedl až na pódium!

Za skrytou reklamu tak nyní hrozí Nově mastná pokuta od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Moderátor ale trvá na tom, že o skryté reklamě a porušení zákona nemůže být řeč. „Nevím, co je za reklamu, když v televizi řeknu, že jsem se vsadil o polibek s Lady Gaga,“ rozčílil se Mareš.

„Nevím, jak si někdo může myslet, že by se něco takového mohlo dostat do vysílání Novy bez vědomí vedení! Ta sázka zvýšila sledovanost Talentmanie o 300 tisíc diváků. Pamatuji si, že jsem tehdy přišel a hned po mně chtěli další sázku,“ uvedl moderátor pro Super.cz.

Nova to ovšem popřela a svoji hvězdu tak hodila přes palubu! „Společnost CET 21 neměla o obchodním pozadí, charakteru sázky a odměně moderátora žádné informace a žádným způsobem se na tom nepodílela,“ uvedla nejprve mluvčí Michaela Fričová. Po několika hodinách ale přispěchala s tvrzením, že sázka mezi Marešem a Hušákem nebyla komerčního charakteru.

„Údajná odměna moderátora za prezentaci této věci na obrazovce TV Nova nebyla součástí dohody mezi Leošem Marešem a společností Sazka. K porušení zákona ze stran TV Nova a povinností Leoše Mareše nedošlo,“ uvedla v pozdějším vyjádření Fričová ve snaze urovnat celý spor.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.