Iva Janžurová slaví 70. narozeniny: Vzpomínka na tajný románek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Iva Janžurová slaví 70. narozeniny: Vzpomínka na tajný románek

I Janžurová podlehla kouzlu svůdníka Bláhy.
I Janžurová podlehla kouzlu svůdníka Bláhy. (Foto Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Karel Kopáč, ara)

S blížící se oslavou sedmdesátin může herečka Iva Janžurová rekapitulovat život s vědomím, že dosáhla maximum.

U nohou jí leží národ a užila si i náklonnosti mužů – přestože vdaná byla jen jedinkrát! Po první rozvodové zkušenosti s kameramanem Janem Eisnerem žije už čtyřicet let »na psí knížku« se Stanislavem Remundou (83). Před ním však prožila milostný románek i s hercem Josefem Bláhou (†70)! A bylo to velké tajemství...

Bláha, známý coby inspektor Brůžek z Hříšných lidí města pražského či akademik Richard z Návštěvníků, byl během románku s Janžurovou ženatý a měl dvě děti. Zamilovaná Janžurová však nechtěla být jen jeho milenkou.

„Byla svobodná a toužila ho mít pro sebe,“ prozrazuje ve své autobiografii herečka Jiřina Švorcová.„Bláha byl velmi šarmantní a skoro na každém zájezdu měl nějakou »fanynku«, i když byl ženatý.

Jeden čas se s ním sblížila více, než dobré mravy dovolují, i Janžurová. Bláha měl moc milou ženu, kterou jistě velmi miloval. Odjížděli jsme na zájezd, Lušenka, tak se paní Bláhová jmenovala, ho doprovázela a objevila se tam i Iva.

Málem to prasklo,“ vypráví Švorcová s tím, že románek stejně neměl dlouhého pokračování.„Tehdy jsem byl malý, takže jsem se o to nezajímal a doma se na toto téma nemluvilo, ale zpětně jsem se o tom dozvěděl.

Je pravda, že tatínek byl velký sukničkář a maminka o lecčems věděla,“ říká Bláhův syn Jiří, který v Divadle na Vinohradech, kde se románek Ivy s Bláhou odehrál, pracuje jako osvětlovač.Janžurová se po rozvodu s Eisnerem a románkem s Bláhou nikdy neprovdala.

S životním partnerem a otcem jejich dcer Sabiny (38) a Theodory (37) Stanislavem Remundou (83) žije už čtyřicet let.



Přečtěte si
daiena
20. 5. 2011 • 03:39

je to je Tvůj pocit a to je dobře, asi máš k dnešní kultuře, filmům a divadlu s paní Janžurovou hodně daleko. Toooooo herpes doženeš.............

daiena
19. 5. 2011 • 02:30

obohacujete nám léta životy humorem, filmovými zážitky a jste prostě člověčí a fajn ženská ,přeji Vám hodně krásných dalších let!!!!

daiena
19. 5. 2011 • 02:26

máš recht. A sama se tak snažila a snažla a nic

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.