Marek Eben vařil s Italem Ridim a prozradil: Nesnáším dršťky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Marek Eben vařil s Italem Ridim a prozradil: Nesnáším dršťky!

Emanuel Ridi si s Markem Ebenem notovali.
Emanuel Ridi si s Markem Ebenem notovali. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, ara)

Slavný kuchař Emanuel Ridi (37) natáčel včera nový díl svého pořadu S Italem v kuchyni.

Jako hosta si do něj pozval moderátora a herce Marka Ebena (53), který při chystání rizota po farmářsku mimo jiné prozradil, jaká jídla vaří nejčastěji, a která naopak nesnese.

Eben dorazil kvůli natáčení na Emanuelovu chalupu za Prahou. Pánové si spolu nejprve popovídali u bazénku. „Nevypadá to tady jako na plovárně?“ vtipkoval hned na úvod Ridi.

„Je to trochu zelenější, vypadá to jako vývar z chřestu,“ zasmál se Eben barvě vody v bazénu. A pak se rozpovídal o tom, jaké jídlo mu udělá největší radost.„Jakékoliv.

Tím, že nejsem vůbec zdatný kuchař, jsem vděčný strávník. Jediná výjimka jsou dršťky. A nemusím vařenou mrkev,“ prozradila na sebe moderátorská ikona. Z jídel, která prý umí na jedničku, vyzdvihl Marek smaženici a vajíčka.

„Je to nepatrně stereotypní, ale zvykneš si,“ řekl Emanuelovi. Oba se pak vrhli do přípravy rizota po farmářsku...

Rizoto po farmářsku

Dělá se klasicky, italská rýže se za stálého míchání dolévá zeleninovým vývarem. Obsahuje zelený chřest, který je prý jako Ital stále na sluníčku. Ten nejjemnější – bílý – na světlo nepřijde vůbec.

Chřest, který ve starém Římě vnímali jako léčivou bylinu, doplní ještě čerstvé lusky fazolek, máslo, zelená petržel a sýr.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.