Erik Pardus (†54) z Četnických humoresek: Zabila ho rakovina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Erik Pardus (†54) z Četnických humoresek: Zabila ho rakovina!

Erik Pardus v Četnických humoreskách ztvárnil populární roli strážmistra Zahálky
Erik Pardus v Četnických humoreskách ztvárnil populární roli strážmistra Zahálky (ČTK, ara)

Městské divadlo v Brně se znovu zahalilo do smutku!

Po Ladislavu Lakomém (†79), který 11. dubna podlehl rakovině, a Karlu Janském (†66), jenž zemřel den po něm, kolegové oplakávají také Erika Parduse (†54).

Ten 10. května v brněnské nemocnici prohrál svůj boj se zákeřnou nemocí. Seriál Četnické humoresky, který s velkým úspěchem reprízuje Česká televize, se v jednom měsíci musel rozloučit hned se třemi významnými představiteli!

„Erik Pardus zemřel v nemocnici, kde podlehl dlouhé těžké nemoci. Bude nám všem moc chybět, pro celý soubor je to velká ztráta,“ uvedla mluvčí divadla Lucie Broučková. V nemocnici byl člen brněnské činohry hospitalizován kvůli rakovině plic, kterou mu coby náruživému kuřákovi diagnostikovali loni na podzim.

„Kdykoli mu to zdravotní stav jen trochu dovolil, spěchal do divadla, kde zkoušel a hrál,“ nechal se slyšet jeden z jeho kolegů. A to i přesto, že podstupoval náročnou a vyčerpávající léčbu a pravidelně docházel na chemoterapie.Nejvíce se proslavil asi právě v Četnických humoreskách, kde hrál po boku Tomáše Töpfera a Petra Kostky postavu strážmistra Zahálky.

Už jako mladík se ale představil třeba ve filmu Romance za korunu, kde se coby učeň Píďa potkal třeba s Helenou Vondráčkovou nebo Karlem Gottem. Pardus navždy odešel necelý měsíc poté, co se v Mahenově divadle brněnští herci rozloučili se svým nestorem Ladislavem Lakomým.

Den poté odešel také Karel Janský alias »četnický« plukovník Kostroun, který mimo jiné propůjčil hlas padouchovi J. R. Ewingovi z amerického seriálu Dallas. Na rozdíl od Lakomého si ale Janského pozůstalí poslední rozloučení v divadle nepřáli.

Kdy se divadlo rozloučí s Pardusem, zatím nebylo oznámeno. Česká televize Parduse připomene pořadem Banánové rybičky z roku 2006, který odvysílá v neděli v 15.45 na ČT1.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.