Smrt Ivo Pešáka: Nepřežil operaci srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Smrt Ivo Pešáka: Nepřežil operaci srdce!

Ivo Pešák
Ivo Pešák (Foto Aha! – Petr Novotný, pro Aha! – Petr Burian, ČTK)

Hudební svět pláče: muzikant a bavič Ivo Pešák (†66) nepřežil operaci srdce! Smutnou novinu potvrdil deníku Aha! přímo sám hudebníkův nejlepší přítel a spolupracovník ze skupiny Banjo Band Ivan Mládek (69).

„Vůbec jsem to nečekal, jeho stav se zlepšoval, a najednou tu není. Bude mi moc chybět,“ řekl smutným hlasem Mládek. Pešákovi minulou středu voperovali bypass, avšak z narkózy se již neprobral a včera nad ránem na nemocničním lůžku vydechl naposledy...

Oblíbený muzikant se již delší dobu pral se zdravotními problémy; především mu kvůli silné cukrovce a ucpaným cévám hrozila amputace celé nohy! Nakonec přišel »jen« o prsty a na Velikonoce byl propuštěn do domácí péče. Deník Aha! s ním dokonce těsně po propuštění mluvil. „Konečně jsem doma, mám se lépe, ale musím být stále pod dozorem lékařů,“ prozradil optimisticky.

Kvůli zlepšení zdravotního stavu se rozhodl postoupit dlouho odkládanou operaci srdce, měl dostat bypass. Jenže netušil, že to je poslední rozhodnutí, které v životě vykonal. Po operaci dostal zápal plic a... Zbytek už znáte..

„Pořád tomu nemohu uvěřit, nás pojí skoro padesátileté přátelství. Celá naše kapela drží smutek,“ neubránil se slzám Ivan Mládek, zakladatel skupiny Banjo Band, se kterou Pešák roky vystupoval.

Po baviči zůstala vdova Milada, s níž žil třicet let, ale děti nikdy neměli. Z prvního manželství má syna Davida (44) a dceru Lucii (37), kteří mu nadělili tři krásná vnoučátka, jež bohužel včera přišla o dědečka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.