Prezidnet Klaus: Nejprve kradl pero, teď střílel na Staromáku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Prezidnet Klaus: Nejprve kradl pero, teď střílel na Staromáku!

Václav Klaus
Václav Klaus (Foto ČTK)

Prezident republiky Václav Klaus neustále překvapuje...

Zatímco ale příhoda s krádeží pera byla mezinárodní ostuda, nedělní střílení na Staroměstském náměstí nebylo nic, za co by se naše hlava státu měla stydět. Pistole, kterou ve své pravačce svíral, byla totiž startovní a výstřelem z ní Klaus odstartoval už 17. Pražský mezinárodní maratón.

Běžecký svátek si ale nenechaly ujít ani jiné české osobnosti, jako například zpěvačka Ilona Csáková, moderátorka Gábina Partyšová, nebo i manželka zesnulého zpěváka Petra Muka Eva. Té dělala společnost čtyř a půlletá Noemi. Běžcům fandili také sportovci jako je fotbalista Pavel Nedvěd nebo Roman Šebrle s dcerou.

Díky tomu, že má Pražský maratón mnoho nejrůznějších kategorií, některé z celebrit nezůstaly jen u fandění, ale postavily se také na start. Martina Sáblíková běžela spolu se svým bratrem a dalšími rychlobruslaři štafetu. Kateřina Neumannová se postavila na start 4km dlouhého Rodinného běhu společně se svou dcerou. „Běžely jsme už loni, takže jsem si jistá, že i dnes to bude fajn zážitek a v pohodě to obě zvládneme,“ dodala maminka osmileté Lucie.



Modelka Lucie Křížková zase podpořila dvoukilometrovou procházkou nadaci pracující s mentálně postiženými lidmi. „Vždycky ráda pomůžu, a když můžu pomáhat a sportovat u toho, je to pro mě naprosto ideální kombinace. A musím říct, že jsem moc ráda, že je tu takové zázemí, v tomhle teple přijde láhev mattonky a ovoce rozhodně vhod,“ pochvalovala si Lucka kvalitu pitného režimu, o který se postarala Mattoni 60.000 litry minerálky.

Kategorii mužů kralovali na pražském maratonu Keňané - jako první doběhl s časem 2:07:06 Benson Kipchumba Barua , druhé a třetí místo obsadili Kenneth Mburu Mungara a Samuel Kiplimo Kosgei. Všichni tři na rychlé pražské trati pokořili svůj osobní rekord.

Mezi ženami zazářila Lydia Cheromei z Keni, ta si připomněla chuť vítězství z pražského půlmaratónu a do cíle doběhla ve fantastickém čase 2:22:33 – svém osobním rekordu a navíc také novém traťovém rekordu. Na stupínky vítězů se ale nakonec postavila sama – Etiopanky Yeshimebet Tadesse a Belainesh Zemedkun, které doběhly na druhém a třetím místě, kvůli vyčerpání na stupně vítězů.
nezvládly vystoupat.



Přečtěte si
valenta008
9. 5. 2011 • 10:27

našeho prezidenta určitě mrzí.Možná to ale udělal schválně,aby se mohli vyřádit různí b.bečci. Pro mně je důležitější jak se chová např.ve vztazích s němci (na rozdíl od Havla),k EU,kde má ve všem dlouhodobě pravdu a takových skutečně vážných témat je mnoho.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.