Dvořák je fotbalista roku! Amfora sehrála 555. zápas | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dvořák je fotbalista roku! Amfora sehrála 555. zápas

Josef Dvořák se proletošní rok stalFotbalistou rokuAmfory a pohár mupředal loňský vítězMartin Dejdar.A přidali velkoupusu.
Josef Dvořák se proletošní rok stalFotbalistou rokuAmfory a pohár mupředal loňský vítězMartin Dejdar.A přidali velkoupusu. (Aha!: Dalibor PUCHTA)

JIČÍN – Hvězdná Amfora (AMatérské FOtbalové RArity) má za sebou poslední letošní utkání! V Jičíně si to naše celebrity rozdaly se starou gardou SK Jičín. Pro Amforu to byl jubilejní 555. zápas historie. Součástí zápasu bylo i vyhlášení Fotbalisty roku Amfory 2006.

Nakonec se jím stal herec, moderátor a divadelní principál Josef Dvořák. Pohár mu předal odstupující Fotbalista Amfory 2005 Martin Dejdar.

Zakladatel Amfory a její kapitán Petr Salava sehrál ten den 550. zápas v jejím dresu. Znamená to, že za dvaatřicet let činnosti klubu chyběl jen pětkrát... Před utkáním obdržel pohár za třicet let v dresu Amfory herec Ivo Niederle, který v 77 letech dokonce i nastoupil!

Pohár za třicet let v Amfoře dostal i Werner Kotas, který je trenérem Amfory již třicet let. „To je určitě ojedinělý rekord u jednoho týmu, zvlášť v současnosti, kdy bývají trenéři odvoláváni po pár nepovedených zápasech,“ přiznal deníku Aha! prezident Amfory Petr Salava.

Čestný výkop provedla zpěvačka Věra Martinová a v sestavě se objevili Karel Vágner, Karel Šíp, František Veselý, Jan Fiala, František Jakubec, Roman Skamene, Martin Tankwey, Milan Pitkin a řada dalších osobností. Moderátorem utkání byl tradičně Petr Novotný.

Amfora letos sehrála celkem třináct zápasů a díky dobrému výběru soupeřů v úvodních dvanácti zápasech neprohrála. A poslední letošní zápas s Jičínem nakonec skončil nerozhodně 4:4. „Tisíc diváků vidělo čtyři góly Jana Fialy a čtyři velké šance Romana Skamene, který ovšem všechny čtyři zahodil,“ dodal Salava.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.