Narozeninová megapárty k 80. jubileu filmové legendy: Jiřinko, jste báječná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Narozeninová megapárty k 80. jubileu filmové legendy: Jiřinko, jste báječná!

Bohdalové deset minut aplaudovalo zaplněné divadlo.
Bohdalové deset minut aplaudovalo zaplněné divadlo. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Marek Pátek)

Slzy dojetí tekly herečce Jiřině Bohdalové po galavečeru k jejím 80. narozeninám, který proběhl v Hudebním divadle Karlín (v sobotu od 20.00 ho odvysílá Česká televize).

Za »Bohdalkou« tam dorazili kamarádi a fanoušci, kteří zabrali celou kapacitu divadla – 921 míst! „Celý život jsem se pokoušela vás rozesmát a vy jste mě teď dojali.

Budu se snažit dál, protože smích hřeje víc než peřina. Děkuji vám,“ prohlásila třesoucím se hlasem legenda českého fi lmu a divadla a vychutnávala si desetiminutové ovace vstoje.

Jiřina Bohdalová, oblečená do fialových šatů od módního návrháře Osmanyho Laffity (46), seděla po celý večer ve speciální lóži naproti scéně. A to společně s vnuky Vojtou Stašem (17) a Markem Ciccottim (25) a dcerou Simonou Stašovou (56). O lóži vedle seděla hereččina sestra Jaroslava Henzel (68), která žije ve Švédsku.

Na pódiu se střídal jeden gratulant za druhým. „Tady jsem ti přinesl obraz, který namalovala moje přítelkyně, jmenuje se Thálie se omlouvá, že na tebe celý život zapomněla,“ řekl komik Josef Alois Náhlovský (57) a narážel tak na fakt, že Bohdalová teprve letos na jaře převzala divadelní cenu Thálie.

Karel Šíp (65) zase přišel s historkou o tom, jak »Bohdalce« rozostřuje alkohol optiku, což se mělo prokázat ve chvíli, kdy se jí před lety při cestě v letadle do USA líbil tehdejší ministr zahraničí Jan Kavan (64), který letěl stejným spojem. Marek Eben (53) zase vyprávěl, jak jednou vezl herečku z Prahy do Olomouce.

„Ona usedne v autě, zavře dveře a ty dveře jsou to poslední, co zavře. Zkrátka neusnete. Kdyby dělala anesteziologa, prožili by všichni operaci při plném vědomí, ale po celou tu dobu by se smáli,“ pronesl populární moderátor.

V samotné lóži navštívil Bohdalovou ministr kultury a její kamarád Jiří Besser (53), který herečce předal medaili Artis Bohemiae Amicis (Přátelé českého umění) za obohacení české kultury. Ředitel ČT Jiří Janeček (54) donesl květinu a »Bohdalku« objal tak, až ji nadzvedl ze země.

Ti, co přijít nemohli, herečce popřáli ze záznamu. Jako např. Karel Gott (71), pobývající v Německu, nebo Dagmar Havlová (58). „Už teď tě zvu na své osmdesátiny,“ prohlásila s nadsázkou bývalá první dáma.

Netradiční gratulanti

Světák Kotek - Vojta Kotek (23), který si s Bohdalovou zahrál v Pojišťovně štěstí, nejprve zazpíval parodii na píseň Zuzana od Davida Krause (31), kterou přejmenoval na Jiřinu. Následně parodoval scénu z filmu Světáci, ve kterém v roce 1969 »Bohdalka« hrála.

Laškující Hanzlík

Jaromír Hanzlík (63) přišel za svojí kolegyní přímo do lóže. Jiřince přinesl květinu a pak jí něco vtipného pošeptal do ucha...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.