Přiznání Báry Nesvadbové: Milovala jsem Harapese | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Přiznání Báry Nesvadbové: Milovala jsem Harapese

Nesvadbová s dcerou Bibianou obdivují díla malých malířů.
Nesvadbová s dcerou Bibianou obdivují díla malých malířů. (Foto Aha! – Martin Přibyl, Dalibor Puchta)

Spisovatelka Bára Nesvadbová (36) se chtěla provdat za baleťáka Vlastimila Harapese (64)! Prozradila to na slavnostním otevření výstavy nejhezčích dětských obrázků v nové budově Národního muzea.

Dumáte, jaká myšlenková zkratka zavedla Nesvadbovou od obrázků k vroucí lásce k baletnímu mistrovi?

Inu, téma výstavy pořádané humanitární organizací ADRA zní »Jak si hraju« (vystavuje se 100 nejlepších z celkového počtu 7022 dětských prací) a Bára si vzpomněla, že ona sama si v dětství hrávala s panenkou, kterou si sama pojmenovala po milovaném tanečníkovi.

„Milovala jsem balet a Vlastimila zvlášť. Když mi však můj otec vysvětlil, že si mě nikdy nevezme, začala jsem panence říkat Haračuba,“ vzpomíná Bára s úsměvem. V porotě výtvarné soutěže nyní zasedla i se svou dcerou Bibianou (8).

Ta je prý sice doslova zavalena luxusními hračkami, i tak si ale údajně raději hraje úplně obyčejně. „Ze všeho nejraději si vystřihuje postavy z časopisů,“ prozradila Nesvadbová.

Výstavu nejkrásnějších dětských obrázků doplněnou o historické hračky ze sbírek Národního muzea najdete v nové budově muzea na Václavském náměstí do 10. června.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.