Tradice dodržena, poslední překážka padla: Královna požehnala Williamovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tradice dodržena, poslední překážka padla: Královna požehnala Williamovi!

Alžběta II.
Alžběta II. (ČTK/AP, ara)

Když se v listopadu oficiálně zasnoubil s Kate Middleton (29), oznámil to princ William (28) své babičce královně Alžbětě II. (85) telefonem. Ovšem v okamžiku, kdy už svatba klepe na dveře, dodržel protokol a požádal panovnici o požehnání, jež mu samozřejmě udělila. A takto dokument na pergamenovém papíře opatřený Alžbětiným vlastnoručním podpisem a královskou pečetí vypadá!

Litera zákona z roku 1772 vyžaduje, aby královna požehnala sňatku písemně. Královští úředníci tak mohli včera vystavit pergamen, na kterém britská vládkyně vyjádřila svůj nejmilostivější souhlas se svatbou, která se uskuteční 29. dubna v Londýně. Text je napsán inkoustem na stejném pergamenu, jaký se používá už přes 200 let. K němu je přiložena velká pečeť s vyobrazením panovnice.

Ještě to nezačalo, a už omdlévají!

Přípravami královské svatby žije celá Británie, a jelikož je v Británii kolem 25 stupňů, jeden z královských gardistů se už během nácviku oslav stačil z horka zhroutit.

Jinak jde ale všechno podle plánu. Policie zajišťuje trasu svatebního průvodu, vyvěšují se tisíce vlajek a praporů, piluje se etiketa a královská kuchyně se připravuje na hostinu roku, na které by se podle odborníků mohl podávat hovězí steak na whisky nebo jehněčí na mátě.

Tajemstvím zůstávají šaty nevěsty a cíl svatební cesty. To první tají Kate, to druhé zase William. Spekulovalo se sice o cestě k památkám starojordánského města Petry, ale bezpečnostní situace v arabském světě to dnes prakticky vylučuje.



Přečtěte si
pavucinka
24. 4. 2011 • 15:22

karbanátky a bramborový salát jsem nikdy nejedla. Mleté a bramborový salát? Ale hovězí steak a salát to je jiná. A nezabíjejt jahňátka a telátka, to je ohavnost......Já tedy všechno mít nemusím.

Shelby16
23. 4. 2011 • 18:01

to musí být hrozný stres pro ní ! Hlavně ať se pořádně nají, takový karbanátek s bramborovým salátem by nebyl k zahození, mňam

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.