Přiznání Marka Ebena: Nebýt mě, manželka je na dně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přiznání Marka Ebena: Nebýt mě, manželka je na dně!

Moderátor bere manželku do společnosti tak často, jak je to jen možné.
Moderátor bere manželku do společnosti tak často, jak je to jen možné. (Foto Aha! – Marek Pátek, David Kundrát, ara)

Bez Marka Ebena (53) si málokdo dokáže představit pořady jako StarDance, Největší z Čechů či Na plovárně.

On ale sklízí body nejen za moderátorské umění, ale i spokojené manželství s herečkou Markétou Fišerovou (51), která je přes 25 let upoutána na invalidní vozík.

Poprvé teď přiznal, že fi nanční náročnost manželčina handicapu je taková, že bez něj by manželka byla na dně. A přiznal i to, že jejich jinak obdivuhodné soužití zažilo i velké krize...

Fišerová v roce 1986 utrpěla mozkovou příhodu a od té doby je na vozíčku. „Nejenže člověka potká takový kříž, ale rázem se propadne na sociální dno, marná sláva,“ přiznává moderátor s tím, že péče o manželku spolkne velkou část jeho výdělků.

„Musíme mít i někoho, kdo vypere, uvaří, vyžehlí košile, pořídí pomůcky. Jen cena invalidního vozíku je astronomická,“ dodává s tím, že ale ničeho nelituje.

„Žena je na tom v rámci možností dobře. Baví se vším možným, pečuje o psa, snaží se pečovat i o mě. A hlavně má spoustu rehabilitačních povinností, s kterými nemůže už do konce života přestat,“ říká Eben.

V rozhovoru pro časopis Týden se svěřuje i s tím, že jemu i manželce hodně pomohla víra. „Díky ní jsme si nikdy nekladli otázku, proč se to stalo zrovna nám. Od začátku jsme si řekli, že musíme odžít každý den tak, jak přijde. Dopředu se starat nebudeme,“ tvrdí moderátor.

Nevyhnuly se jim ani krize. „Pro mě je manželství svátost, takže když nějaká krize přišla, první myšlenka byla: »Proboha, co s tím budu dělat!« namísto toho, abych řekl, že se rozejdeme,“ dodal Eben.



Přečtěte si
spajka
21. 4. 2011 • 06:07

smekám,smekám.Znám případ,kdy žena těžce onemocněla,musela být operována-před operací chodící,po operaci vozíčkář.Její manžel se o ni vydržel starat pár let,pak utekl za jinou ženou.Málokterý muž ustojí nastálou situaci,u ženy je to jiné.Ve většině případů,když onemocní muž,žena o něj pečuje- i do smrti.

daiena
21. 4. 2011 • 02:29

na Vás se osud podepsal hůř, co? To léčit ani nejde, holt to tak máte nalinkováno - být za trotla.

daiena
21. 4. 2011 • 02:28

plný souhlas

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.