Herci Lakomý (†79) a Janský (†66) z Četnických humoresek: Jednoho pohřbili, druhého ne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herci Lakomý (†79) a Janský (†66) z Četnických humoresek: Jednoho pohřbili, druhého ne!

Katafalk se zesnulým hercem.
Katafalk se zesnulým hercem. (Foto pro Aha! - Petr Podroužek, ČTK – Igor Šefr)

Brněnští herci pláčou pro své zesnulé kolegy!

Včera totiž v zaplněném Mahenově divadle dávali poslední sbohem svému matadorovi, známému herci a dabérovi Ladislavu Lakomému (†79), který podlehl 11. dubna rakovině.

Jeho kolega Karel Janský (†66), jenž zemřel shodou okolností krátce po něm, ale pohřeb mít nebude – nepřál si to!

Lakomého pohřbu se účastnil i prezident Herecké asociace Václav Postránecký (67), největší slzy ale ronili hercovi brněnští kolegové – Zdeněk Junák (60), Jaroslav Dufek (76) či Zdena Herfortová (65).

„Žili jsme vedle sebe prakticky přes padesát let, vždyť byl jen o tři roky starší. Byl vynikajícím kolegou, nesobeckým, lidsky báječným člověkem,“ říká o kamarádovi Dufek.

„Byl nositelem anekdot, čímž býval po právu středem pozornosti. A málokdo ví, že třeba hrozně rád štípal dříví. Měl blízko k přírodě. Miloval vnuka, a protože byl v mládí skautem, učil jej všemu, co skautství obnáší,“ dodává Dufek. „Byl koncepční, chytrý, charismatický a velmi příjemný.

Byl ovšem také velmi citlivou, vůdčí osobností. Dostal hodně příležitostí hrát i v Praze, kde ale jen hostoval, neboť jeho domovem byla Morava. Jen jeho velkou neřestí bylo kouření,“ vzpomenula Lakomého kolegyně Zdena Herfortová.

Lakomého pohřeb se včera v Brně stal velmi sledovanou událostí. Kromě herců se ho zúčastnily i stovky obyčejných lidí. Jejich zástupy se tísnily ve smuteční síni a také před ní. Když odjížděl pohřební vůz s rakví, mnozí z nich dali průchod svým emocím a začali mohutně tleskat.

Další zesnulý brněnský herec Karel Janský, známý coby velitel z Četnických humoresek či dabér J. R. Ewinga z amerického seriálu Dallas, na rozdíl od Lakomého pohřeb mít nebude.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.