Jiřina Jirásková: Bortí se jí páteř! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiřina Jirásková: Bortí se jí páteř!

Milovaná herečka Jiřina Jirásková chřadne, každý pohyb jí činí obtíže...
Milovaná herečka Jiřina Jirásková chřadne, každý pohyb jí činí obtíže... (Aha! – Martin Přibyl)

Legendární herečka Jiřina Jirásková (80), která poslední měsíce zápasí s jedním zdravotním neduhem za druhým, má velké problémy s páteří! Ta se jí kvůli postupující osteoporóze hroutí, což s sebou nese obrovské bolesti. To je také důvod, proč se už tak drobná šlechtična českého filmu dál »scvrkává«!

„Když si večer vezmu prášek a podaří se mi usnout, tak to pak ráno ujde. Ale hrozně to bolí, sotva se hýbu,“ svěřila se deníku Aha! Jirásková, která i přes ukrutné bolesti chce ve čtvrtek odehrát představení Fidlovačka aneb Kde domov můj v domovském Divadle na Vinohradech. „Většinou tam sedím, tak to zvládnu,“ dodala.

Jiráskovou, která si největší oblibu diváků získala díky roli báby Kekulové z Pojišťovny štěstí, těžká osteoporóza trápí již dlouho. V posledních týdnech se její stav ale natolik zhoršil, že se Jirásková neobejde bez tlumicích léků! „Každý pohyb mě hrozně bolí,“ stěžuje si Jirásková, která si ani nemůže užít jarní procházky s fenkou Amálkou.

„Ani bych na ni ale neměla čas, mám spoustu práce,“ říká paní Jiřina a modlí se, aby ji bolesti neupoutaly na lůžko anebo nedejbože na invalidní vozík.

Co je osteoporóza?

Osteoporóza neboli řídnutí kostí se vyskytuje ve vyšším věku a postihuje zejména ženy, nevyhýbá se však ani mužům. „Každý ví, že má za následek časté zlomeniny, zapomíná se ale na velké bolesti zad. Na vině jsou tzv. kompresní formy zlomeniny obratlů, jejichž následkem se snižuje délka páteře a tím i výška člověka,“ uvádí lékař Martin Bognár.



Přečtěte si
nanela
19. 4. 2011 • 21:14

když to nejde tak to nejde pohled na ni je zoufalý už by to měla přenechat mladým a zaslouženě si odpočinout nebo ji vynesou rovnou z divadla

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.