Herečka Marta Vančurová: Otevřeně o rakovině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herečka Marta Vančurová: Otevřeně o rakovině!

Marta Vančurová
Marta Vančurová (Aha! – David Kundrát, ara)

Je to už dlouhých jedenáct let, co u herečky Marty Vančurové (62) lékaři odhalili rakovinu prsu. Jenže toto nádorové onemocnění dokáže udeřit opět, a to v čase, kdy to nikdo nečeká. Snad i proto se oblíbená herečka odpoutala od sdružení, které pomáhá pacientkám s rakovinou prsu, a snažila se vrátit k herectví. Jenže...

„Práce pro sdružení mě vracela zpátky, a já přitom chtěla hrát,“ řekla Marta Vančurová s tím, že rakovina jí brala a bere herectví.

K nádoru prsu se dlouho nechtěla vyjádřit. Celých sedm let nemoc tajila i před kolegy v branži. „Nechci mluvit o bolestech a strachu, o samotě. Byl to samozřejmě velký zásah do života, ale i dar. Srovnala jsem si hodnoty, srovnala jsem se sama se sebou. A ta nemoc mi připomněla, abych si uvědomila, že můj život je konečný, krátký a vzácný. Stálo mě to hodně sil, abych přežila, a teď si vážím každého dne,“ řekla Marta Vančurová.

Velkým hereckým zápřahem se Vančurová snaží na rakovinu zapomenout, jenže... „Vyléčená? To člověk nemůže říct nikdy, stále s tím bojuje,“ řekla nám Jana Drexlerová, ředitelka sdružení pacientek s nádorovým onemocněním prsu.

Spolu s Vančurovou začínala na stejné diagnóze. „Začaly jsme se léčit společně,“ přiznala Nedělnímu Aha! Jana Drexlerová. Obě se pak po ozařování a chemoterapiích vrhly na pomoc stejně postiženým ženám. „Martě to ale víc ubližovalo, naši organizaci Mamma Help už opustila. My sami jsme na tom trvali, najednou se její život točil jen kolem rakoviny a její herectví šlo stranou,“ tvrdí ředitelka sdružení.

Jak je to s Martou Vančurovou nyní? „Pořád jsme pacientky. Nemoc není úplně vyléčená, rakovina je v těle,“ popisuje ředitelka organizace, ve které už není herečka nijak činná.

 



Přečtěte si
dannaa
17. 4. 2011 • 15:07

Mám Vás ráda paní Marto.Když jsem měla krátké vlasy,lidé si mne pletli s Vámi,ale já společnou podobu nevidím.Snad úsměv.Vždy jsem si přála se s Vámi setkat,ale jsem moc velká trémistka.Je mně líto, že máte v sobě tolik bolesti,nejen tělesné,ale i samoty.Také mně chybíte ve filmech ,ale dnes jsem Vás viděla ve videostopu a moc Vám to slušelo.KastanekKa@seznam.cz

winterfreshka
17. 4. 2011 • 15:03

Příliš obsazována mám v oblibě.Přeji ji uzdravení a síly s nemocí se poprat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.