Jana Brejchová: Její sestra zmizela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jana Brejchová: Její sestra zmizela!

Jana Brejchová
Jana Brejchová

Kam se poděla legendární »plavovláska« Hana Brejchová (64), sestra slavnější a krásnější Jany Brejchové (71)? Po příležitostné herečce, která nikdy nepřekročila stín své první role a která se nikdy nesmířila s faktem, že ji právě kvůli sestře Janě opustil milenec Miloš Forman (79), se slehla zem. A prý už dokonce nežije!

Hana Brejchová poté, co jí v březnu roku 2009 vyhořel byt na pražské Argentinské ulici, skončila v léčebně v Bohnicích. Pak už o ní nikdo neví. Václav Šašek, dramaturg legendárního filmu Lásky jedné plavovlásky je dokonce přesvědčen o tom, že Hana nedávno zemřela!

„Slyšel jsem, že je po smrti,“ tvrdí Šašek. „Viděl jsem se s ní naposledy před několika roky. Bylo to jen letmé setkání, ale poté se po ní slehla zem. Jako by zmizela ze světa,“ říká Šašek.

Paradoxně už řadu desetiletí jako by Hana byla mrtvá pro svou vlastní rodinu – sestru Janu i neteř Terezu Brodskou. „Bohužel nic nevím, ani se ke mně nic nedostalo.

S tetou už nejsme dlouho v kontaktu,“ krčí rameny Tereza, aniž by jí do hlasu pronikl smutek, strach či znepokojení. Vztahy mezi Terezinou maminkou Janou a její sestrou jsou na bodu mrazu od dávného pocitu křivdy, který Hanu navždy poznamenal. To ona měla být milenkou slavného Miloše Formana, jenže on se potom zamiloval do Jany, což Hana nikdy nepřenesla přes srdce.

V posledních letech se Hana uzavřela před světem a nekomunikovala vůbec s nikým. Na obrazovkách se naposledy objevila v roce 1992 v seriálu Co teď a co potom.

Máte nějaké zprávy o Haně Brejchové? Ozvěte se do redakce Aha! na tel. 725 92 92 92.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.