Tak se točí krvavé scény v Ordinaci. Jedno zastřelení stojí 500Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tak se točí krvavé scény v Ordinaci. Jedno zastřelení stojí 500Kč!

Maskér na herečku Veroniku Petrovou (Brigitu) aplikuje umělou krev.
Maskér na herečku Veroniku Petrovou (Brigitu) aplikuje umělou krev. (Aha! – Marek Pátek, TV Nova)

Včera deník Aha! přinesl exkluzivní reportáž z akční scény ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, v níž Petr Vágner (33, záchranář Radim) spolu s Janem Cinou (23, barman Maty) a Veronikou Petrovou (27, barmanka Brigita) narazí na Miroslava Dvořáka (35, lichvář Rudovský). Dojde k přestřelce, při níž Brigita Rudovského postřelí do ramene a on ji do krku. Jak dramatická scéna vzniká?

„Pod oděv herce, který má být postřelen, přilepíme pytlík s umělou krví, na němž je malá roznětka. Tu spustíme na dálku při výstřelu. Někdy je ta malá exploze ale tak intenzivní, že herci mají modřiny,“ popisuje odborník na speciální efekty Pavel Sagner, jakým principem byl v »Ordinaci« Rudovský postřelen.

Brigitino postřelení do krku ale vyžadovalo speciální přístroj. „Je to velice nebezpečné, jelikož při explozi odlétávají kousky toho zařízení, a tepna se tak může doopravdy poranit. Proto při postřelení do krku používáme zařízení, které jen chrlí krev a daný herec ho má jako batoh na zádech pod oblečením,“ vysvětluje Sagner.

O méně náročná zranění se stará maskér Ordinace Vilém Persy. „Radí nám odborníci, jak dané zranění vypadá v průběhu času. Ať už se jedná o barevný vývoj modřiny, podlitiny či odřenin. Často tak konzultujeme přímo s lékaři,“ prozradil Persy s tím, že používá běžně dostupná líčidla a barvy na kůži.

Výstřel stojí pětistovku

Jen příprava obrazu trvala skoro dvě hodiny, od aplikace roznětek s umělou krví na trika Rudovského a krvácejícího přístroje pro Brigitu, až po záběry nanečisto.

„Toto zařízení je drahé, jedno postřelení tak vyjde na pět set korun,“ dodává Sagner, proč se postřelení mnohokrát zkouší nanečisto. Na výsledek jejich snažení se můžete na obrazovkách televize Nova podívat za dva měsíce.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.