Richard Müller: Bude pařit na osmdesátinách Gorbačova | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Richard Müller: Bude pařit na osmdesátinách Gorbačova

Na charitativní akci s Václavem Havlem, jehou manželkou Dagmar a herečkou Kateřinou Brožovou (vlevo).
Na charitativní akci s Václavem Havlem, jehou manželkou Dagmar a herečkou Kateřinou Brožovou (vlevo). (Aha! – A. Malachovský)

Stejně jako režisér Stieven Spielberg (64), frontman kapely U2 Bono Vox (50), možná také slovenský zpěvák Richard Müller (49) bude zítra třást rukou bývalému komunistickému prezidentovi Michailu Gorbačovovi. Vyráží totiž na jeho narozeniny.

Narozeniny posledního sovětského vůdce se budou slavit ve středu večer v londýnské Royal Albert Hall. Bude to tak trochu neobvyklá narozeninová párty, při níž Gorbačov bude rozdávat ocenění v kategoriích Glasnosť či Perestrojka. Nominovaní jsou například i režisér Stieven Spielberg či zpěvák kapely U2 Bono Vox a další umělci, kteří se kromě hudební kariéry zajímají i o lidská práva.

„Je to člověk, kterého si dost vážím,“ řekl Müller pro slovenský server Pluska.sk. Gorbačov podle výrazně přispěl k pozitivním společenským změnám. „Proto je to pro mě vzácný člověk,“ dodal zpěvák.

Richard Müller však oproti oceněným neletí na akci jako host. Vstupenku, jejíž cena se pohybuje od 400 až do 1 000 liber, mu koupila jeho přítelkyně Wanda Volfová (39).



Přečtěte si
gambusino
29. 3. 2011 • 11:05

A jak si ho Ríša vážil,když byl Míša za Brežněva členem politbyra?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.