Večer plný paThálií! Bohdalová riskovala pokutu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Večer plný paThálií! Bohdalová riskovala pokutu!

Jiřina Bohdalová si vychutnává ovace vstoje, jimiž publikum Národního divadla ocenilo její mistrovství.
Jiřina Bohdalová si vychutnává ovace vstoje, jimiž publikum Národního divadla ocenilo její mistrovství. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

Sobotní slavnostní předávání cen Thálie připomínalo spíš paThálie. Ačkoliv ministr kultury Jiří Besser letos mimořádně ceny finančně podpořil a pomohl Herecké asociaci, bez sponzorů se nenašly peníze ani na skromný večírek. Herci se tedy v Národním divadle, kde se akce konala, dlouho nezdrželi...

Nejkratší čas, necelých deset minut, ve Zlaté kapličce strávila televizní exhlasatelka Kamila Moučková (82). Zkolabovala totiž!

„Je mi hrozně zle. Mám vysokou horečku a motá se mi i hlava,“ postěžovala si krátce před přenosem sinalá Moučková. Její stav se během chvíle natolik zhoršil, že musela být urychleně odvezena pryč!

O rozruch se navíc postarala operní pěvkyně Naděžda Kniplová (78), která odmítla převzít cenu za celoživotní mistrovství v oboru.

„Měla jsem ji dostat už dávno. O milodary nestojím,“ vzkázala Kniplová rozhořčeně. Asociace jí proto cenu odložila, pokud v budoucnu změní názor...

Bohdalová nedá pokoj!

Jiřina Bohdalová (79) si snad lepší dárek k blížícím se osmdesátinám představit ani nemohla! „Kdo si počká, ten se dočká,“ smála se legendární Bohdalka.

„Je to první Thálie v mém hereckém životě – a rovnou za celoživotní dílo. Je to taková uzávěrka, symbolická tečka. Takové »tady máš cenu a už dej pokoj«. Slibuju vám tedy, že pokoj ještě nedám. A to by v tom byl čert, abyste si mě ještě jednou nevybrali,“ smála se Bohdalová, kterou na ceremonii doprovázela dcera Simona Stašová.

Pěvec Haan: Thálii dobyl rychleji než La Manche!

Křišťálový pohár se stylizovanou divadelní maskou získal i operní pěvec (a vytrvalostní plavec) Richard Haan za roli Sebastiana v opeře Nížina z repertoáru brněnského Národního divadla.

Za stejnou roli byl v nominacích již před sedmi lety, tehdy ji ztvárnil ve Státní opeře Praha. On sám tedy ví, že trpělivost a vytrvalost růže přináší. Například kanál La Manche zdolal až na čtvrtý pokus!



Přečtěte si
setug
28. 3. 2011 • 15:48

riskovala. Loďák si nevzala,neb nebylo co k sežrání.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.