Zesláblý exprezident Václav Havel (74): Upadl při premiéře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zesláblý exprezident Václav Havel (74): Upadl při premiéře!

Dagmar Havlová spolu s dalšími pomáhá manželovi na nohy.
Dagmar Havlová spolu s dalšími pomáhá manželovi na nohy. ( Aha! – David Kundrát)

Premiéru mělo jeho Odcházení, ale všechny zajímalo přicházení. Dorazí režisér fi lmu Václav Havel (74) osobně, když do neděle ležel v nemocnici, nebo se sláva bude muset obejít bez něj?

Exprezident večer do Lucerny skutečně přišel, ale evidentně zesláblý a s holí v ruce. A při děkovačce po první projekci pak všechny vyděsil, když na jevišti upadl!

Tolik chtěl potěšit manželku Dagmar, protože zrovna včera slavila 58. narozeniny, že se i s těžce podlomeným zdravím vydal do společnosti. Mezi zájemce o jeho režijní debut se vmísil takřka potají a dlouho před začátkem promítání.

Film s nimi zhlédl a pak se škrábal za ostatními tvůrci na jeviště k děkovačce. Na schodech však škobrtl a rozplácl se přede všemi jak široký tak dlouhý! Sál Lucerny zkoprněl!

Kolegové Havlovi okamžitě přiskočili na pomoc, a když ho postavili na nohy, raději mu podstrčili židličku... Exprezident se chopil mikrofonu a s nadhledem sobě vlastním pronesl: „Všechny vás ujišťuji, že ten pád byl opravdový, ne hraný! Děkuji, že jste přišli, děkuji za vlídné přijetí, a také děkuji, že jste při něm měli vypnuté mobilní telefony...“

Po těch slovech se sálem rozezněl bouřlivý potlesk a roztál i zprvu vyděšený pohled paní Dagmar, která manželovi z opačné strany pódia nemohla nijak pomoci. Její ztěžka dýchající manžel si však ještě jednou řekl o mikrofon. „Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí,“ pronesl a sklidil další ovace vstoje.

Dál už ale nemohl riskovat a na následném večírku ve Slovanském domě se zdržel už jen krátce, byť po něm dychtil výkvět české společnosti v čele s Josefem Abrhámem, Vlastou Chramostovou, Jiřím Lábusem a řadou dalších.



Přečtěte si
oldedek
24. 3. 2011 • 08:49

A pak, že je Venca "chytrej" - vzít si těsně před hrobem mladou holku, může jenom infantilní dement - nó ale přejme mu jí - vona mu uvaří tu polivku a podloží ho v posteli šutrákama - prostě mu tam co nejdřív jak může pomůže - ale dědek se přesto drží, co ?!?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.