Václav Havel na premiéře Odcházení: Pád na pódiu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Václav Havel na premiéře Odcházení: Pád na pódiu!

Polibek od Tatiany Vilhelmové.
Polibek od Tatiany Vilhelmové. (Aha! Marek Pátek David Kundrát Petr Novotný)

Do poslední chvíle nebylo jasné, jestli se kvůli zdravotnímu stavu Václav Havel (74) zúčastní slavnostní premiéry svého filmu Odcházení. Nakonec si akci nenechal ujít, při stoupání na pódium se ale neubránil nepříjemnému pádu.

Viditelně zesláblý exprezident neodhadl výšku schodu vedoucího na jeviště pražské Lucerny a zakopl. Naštěstí v tu chvíli měl okolo sebe velké množství lidí včetně manželky Dagmar (57), která mu okamžitě přispěchala spolu s ostatními na pomoc, zatímco ve stoje aplaudující publikum na chvíli oněmělo hrůzou. Havel ale rychle získal balanc zpět a do připraveného křesla usedl už pak bez problémů.

Odcházení tleskali ve stoje

„Děkuji vám že jste přišli,“ řekl v úvodu své velice krátké řeči, kterou zakončil svou legendární větou, že „pravda a láska musejí zvítězit nad lží a nenávistí.“ „Vy jste první režisér, který sklidí neuvěřitelný potlesk ještě před premiérou filmu. Jste první, komu zatleskali jen za to, že usedl do křesla,“ komentoval pak na pódiu vše s nadsázkou herec Jaroslav Dušek.

Film, který si zatím kritika příliš neoblíbila, je sice Havlovým debutem v roli filmového režiséra, herci si však spolupráci s bývalým prezidentem nemohli vynachválit. „Kritika ať si říká co chce, my to dělali kvůli Vaškovi,“ znělo z úst herců takřka jednohlasně. „Kdyby to nebyla nabídka od Václava Havla, takovou roli bych za normálních okolností nevzal,“ přikyvoval i Jiří Bartoška. A není se čemu divit, na plátně se ředitel karlovarského filmového festivalu v nepříliš významné roli »ohřeje« sotva pár minut.

Více o premiéře a následném večírku čtěte  po 12.hodině nebo zítra na Ahaonline.cz.



Přečtěte si
bobesek228
28. 3. 2011 • 19:36

Když tak čtu všechny ty chvalozpěvy na Veškrnův Vitr z hor, mám dojem že režisér pan Vávra je pouhý amatér a učedník...

oldedek
23. 3. 2011 • 09:31

To bude asi dílo za všechny prachy, když herci sami říkají, že by to nevzali kdyby to nebylo pro Vencu ...

bobou
23. 3. 2011 • 07:15

panu Havlovi je jasný příklad, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Na to kolik je mu let vypadá hrozně, já vím má za sebou odechový "kriminál" (stále se opakující), rakovinu ap. Ale k čemu mu jsou jeho miliony? Zdraví si nekoupí... Tak si aspoň užívá (a bude ještě dlouho užívat) paní Dáša, která zase naopak na svůj věk vypadá skvěle. Stařeček se chtěl předvést a bohužel dopadl(na hubu). Měl raději zůstat v nemocnici a doléčit se.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.