Milan Bahul z Ordinace: Soudí se o 400 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Milan Bahul z Ordinace: Soudí se o 400 tisíc!

Bahul se již 13 let vláčí po soudech, jelikož stále nedostal honorář za Jakubiskův film.
Bahul se již 13 let vláčí po soudech, jelikož stále nedostal honorář za Jakubiskův film. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

Slovenský herec Milan Bahul (50), který proslul postavou doktora Pusenského v »novácké« Ordinaci v růžové zahradě, se již třináct let vláčí po soudech!

„Stále jsem totiž nedostal honorář přes čtyři sta tisíc za fi lm Juruje Jakubiska,“ postěžoval si roztrpčený Bahul, který se nyní na čas do »Růžovky« vrátil.

Před třinácti lety byl nepříliš známý Bahul nadšený z role ve filmu Nejasná zpráva o konci světa, který Juraj Jakubisko (72) režíroval podle svého scénáře a obsadil do něj i svou současnou manželku Deanu Horváthovou (53). S odstupem dlouhých třinácti let ale tak nadšený není.

„Hrál jsem postavu Gorana, ale soudím se kvůli nevyplacení zbývající části honoráře,“ trápí se Bahul, který momentálně po odmlce opět natáčí díly Ordinace. Celý spor podle něj vznikl, když už i tak zvláštně postavenou smlouvu začala producentka filmu Deana HorváthováJakubisková zneužívat proti němu.

„Podle jejích slov ze smlouvy vyplývalo, že čím víc natáčecích dnů absolvuji, tím méně za jeden den vydělám, a proto mi jich psali stále víc,“ tvrdí Bahul, který z původních 54 natáčel 65 dní, čímž herci paradoxně odměna klesla o několik desítek tisíc! A z celkového honoráře, který činil téměř tři čtvrtě milionu korun, mu vyplatili jen přibližně třetinu.

Zbývajících 410 tisíc korun Jakubisko odmítá vyplatit s tím, že jde o smluvní pokutu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.