Havel v nemocnici - Manželka Dagmar: Je mi smutno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Havel v nemocnici - Manželka Dagmar: Je mi smutno!

Václav Havel  a jeho manželka Dagmar
Václav Havel a jeho manželka Dagmar (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Marek Pátek)

Bývalého prezidenta Václava Havla (74) začátkem týdne urychleně hospitalizovali kvůli zánětu dýchacích cest.

U člověka, který si toho prožil tolik co on, ale nejde o obyčejnou »rýmu« či podobnou maličkost, a tak nad ním dlí koncilium lékařů Ústřední vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích. Spolu s nimi na Havla dává pozor i jeho manželka Dagmar (57), která deníku Aha! přiznala, že je jí moc smutno…

„Manžel je v nemocnici, před chvílí jsem se od něho vrátila. Cítí se však lépe a prognózy lékařů jsou pozitivní,“ řekla nám bývalá první dáma včera dopoledne a dodala: „Doufám, že se brzy vrátí. Je tady smutno. Každá zima je hrozbou pro všechny, protože řádí viry, a manželova imunita je oslabena.“

Potvrdila tak informace Aha!, podle nichž na tom byl ještě v úterý exprezident dost špatně. Kromě zahleněnosti dýchací soustavy, kdy neměl ani sílu vykašlávat, ho trápilo i nechutenství. Včera se mu ale prý vrátily síly.

Paní Dagmar během kritické noci z úterý na středu u manžela zřejmě spala. Měla o něj strach a v nejhorších chvílích ho držela za ruku. Včera odpoledne se za ním vrátila na kardiologické oddělení nemocnice, kde by měl mít Havel pokoj. K němu pak patří ještě dva pokoje s lůžky, jeden pro manželku, druhý pro osobního strážce.

Havlovy problémy s plícemi jsou notorické – v prosinci roku 1996 mu operační tým profesora Pavla Pafka odstranil polovinu pravé plíce, aby odstranil zhoubný nádor. Za potíže ale nemůže jen Havlova kuřácká minulost. Během věznění za minulého režimu prodělal několik zápalů plic v důsledku brutálních nucených prací. Ty takříkajíc »přechodil«, protože mu nebyla poskytnuta lékařská péče.



Přečtěte si
zahorak1
11. 3. 2011 • 08:36

je Vaša spása. Bez neho bude u Vás EURO až v "na svatého Dyndy, to nebude nikdy"!!

vlaku
11. 3. 2011 • 04:23

V plné pohotovosti.Klame barvou okolí, jako Kolouse.k.

vlaku
11. 3. 2011 • 04:19

Na to, že byl tak vážně nemocen, se stále drží. No, stáří nevykoupíš.Dáša není tak ještě stará, ještě si užije.

avina
10. 3. 2011 • 15:58

Dojíždí za ....zviditelní se zase /i s bodygardem/.To našinec taxíkem,sanitka není...vstupné...Dáša ho odloží,přitom doma by stačila péče o starce/jako u jiných/.S tím jeho kriminálem zveličují,protože pamětníci jsou kolem a ví něco jiného.Že pil,kouřil,uháněl ženy-to se taky ví.Je tu věk !O vnouče se stará chůva,když je u nich-D. se nepředře,babka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.