Topolánka vidět nechci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Topolánka vidět nechci

Lucie Talmanová
Lucie Talmanová (Aha!: Kateřina KALIBÁNOVÁ a ČTK)

PRAHA – Strach o život a nejistota. Takové pocity v těchto dnech zažívá nejkrásnější česká poslankyně Lucie Talmanová (39, ODS). Dnes totiž nastupuje do nemocnice v Motole, kde ji kvůli nádoru čeká náročná operace štítné žlázy! „Bojím se. Nikdo nechce jít do nemocnice, ale musím to zvládnout,“ řekla deníku Aha! odhodlaně Talmanová.

Talmanová jde dnes do nemocnice, čeká ji těžká operace!

V nemocnici jí bude oporou rodina, o jiné návštěvy nestojí. Neuvidí se tak ani se svým milencem Mirkem Topolánkem…

Lékaři našli při nedávném vyšetření Lucie Talmanové zhoubný nádor na štítné žláze. Budou jí tedy muset skoro polovinu žlázy odoperovat! „Dnes do motolské nemocnice nastupuji, budu ležet na oddělení ušní, nosní, krční. Měla bych tam být asi týden,“ svěřila se deníku Aha! Talmanová. Operace, kterou podstoupí, je dost náročná. „Provádí se v narkóze, pacient má pooperační bolesti. Určitě vyžaduje několikadenní klid na lůžku,“ řekl deníku Aha! lékař Petr Jedlička. „Operace je ale v případě, kdy má pacient na štítné žláze zhoubný nádor, nutná. Pokud by se neoperoval, může to mít pro pacienta tragické následky,“ dodává Jedlička.

Talmanová bude ležet na úplně stejném pokoji jako ministr kultury Martin Štěpánek, který v Motole minulý týden podstoupil operaci mandlí. Jedná se o nadstandardní pokoj, který má vlastní sociální zařízení a televizi. Na noc stojí 1000 korun. Platí si ho sama Talmanová. Poslankyni bude operovat i stejný odborník jako Štěpánka, doktor Betka. „Přiznám se, že s operací mám dost starostí. Bojím se jí, ale doktorům věřím,“ říká tichým hlasem Talmanová. A kdo jí bude v těžkém týdnu oporou? „O žádné návštěvy s výjimkou rodiny nestojím,“ tvrdí Talmanová. Zřejmě ji tedy nenavštíví ani její milenec Mirek Topolánek.


Co je štítná žláza:

Je umístěna dole na krku před hrtanem. Jejím úkolem je shromažďovat z krve jód k výrobě dvou hormonů, které regulují spotřebu energie doslova ve všech orgánech i ve všech buňkách těla. Je to jeden z důležitých regulačních orgánů, který se podílí na mnoha funkcích těla. Porucha se projevuje její sníženou nebo zvýšenou funkcí. To vyvolává pocity únavy a hladu, tělo funguje zpomaleně, způsobuje poruchy paměti, anebo naopak vyvolává podrážděnost, nervozitu nebo rychlý tep. Pokud se na štítné žláze objeví nádor jako v případě Talmanové, je třeba ho odoperovat, jinak by pacient mohl i zemřít.

18.9.2006

Lovestory Topolánek a Talmanová: Jiskra přeskočila v baru...
Talmanová má dalšího milence?!
TOPOLÁNEK: Žena se mi mstí!
Napadl vlastní ženu!
Topolánková je jako Hillary! Senát? Pomsta za milenku!
Pavla Topolánková jde proti manželovi!
Manželé Topolánkovi: Mluví se už o rozvodu!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.