Jan Potměšil (44): Pád ze skály! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jan Potměšil (44): Pád ze skály!

Jan Potměšil se objevil na Českém lvu. K překonávání bariér měl k dispozici dva statné bodyguardy, kteří herce nosili po schodech.
Jan Potměšil se objevil na Českém lvu. K překonávání bariér měl k dispozici dva statné bodyguardy, kteří herce nosili po schodech. ( Aha! – David Kundrát, Marek Pátek)

A je to tu! Tolik diskutovaná »dvojka« legendárního filmu o vekslácích Bony a klid s Janem Potměšilem (44) v hlavní roli se co nevidět začne točit!

Spolu s ním se vrátí téměř celá herecká sestava z roku 1987. Chybět nebude ani »Evička tričko« v podání Veroniky Jeníkové (46), která bude mít dokonce dospělou dceru, nebo Roman Skamene (56) coby Biny a Josef Nedorost (55) jako Robert.

„Myšlenka pokračování je na světě už léta, ale nyní to vypadá, že bychom se konečně mohli pohnout z místa. Pokud všechno půjde podle plánu, začne se natáčet už v květnu. Chybí nám sehnat asi čtvrtinu peněz,“ řekl deníku Aha! producent filmu Jan Nejedlý, který láká na původní hereckou sestavu a na poutavou zápletku.

„Děj začne v roce 1990. Moji postavu Martina zachycuje ve věznici v Leopoldově, kde se v tu dobu odehrála vzpoura. Při té se po pádu ze skály ošklivě zraním a skončím na vozíku, čímž se hned na začátku filmu vyřeší, že jsem na vozíku i v reálu,“ prozradil Jan Potměšil. „A protože jsem se do téhle situace ve filmu dostal cizím přičiněním, začnu se po návratu mstít,“ dodává s tím, že podtitul druhého dílu zní »Má je pomsta«.

„Půjde o kriminální komedii, rozhodně bychom to chtěli natočit tak, aby se to dalo prodat i do zahraničí. Velký důraz budeme ale klást i na humor a vtip, nechceme jen obyčejnou kriminálku,“ plánuje producent Nejedlý.

Radost z chystaného natáčení mají i herci, kteří dlouho nevěděli, na čem jsou. Termín první klapky se totiž dlouhá léta oddaloval. „Když mě oslovili s tím, že se bude točit pokračování, koukala jsem na to zprvu s nedůvěrou. Podle toho, co jsem měla možnost vidět, to ale má hlavu i patu, tak jsem kývla. Ono už by se mělo začít natáčet? Tak to mám radost,“ nechala se slyšet Veronika Jeníková, jejíž postava »Evička tričko« se stala legendární. Zvláště proto, že se herečka ve filmu svlékla, což byl v té době husarský kousek. „No, jestli se budu svlékat? To teda opravdu nevím, ale nechala bych to spíš na svojí dceři, která má být podle scénáře opravdu kočka,“ dodala herečka, která v současné době září v seriálu Cesty domů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.