Francouzský lékař tvrdí: Jackson byl eunuch! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Francouzský lékař tvrdí: Jackson byl eunuch!

Michael Jackson
Michael Jackson (EPA)

Proč dokázal americký zpěvák Michael Jackson (†50) vyzpívat i ty nejvyšší tóny? Král popu měl unikátní hlasový rozsah přes tři oktávy, jenž se přitom u mužů vůbec nevyskytuje.

Francouzský lékař Alain Branchereau přišel nyní s odpovědí, která všechny šokovala. Jackson prý ve 12 letech podstoupil chemickou kastraci, kvůli které nikdy nedospěl!

Branchereau, který je profesorem cévní chirurgie a působí v nemocnici v Marseille, se Jacksonovým hlasem zabýval z čistě profesionálního hlediska. Diskutoval s mnoha vědci, mezi nimi i s endokrinology a odborníky na hlasivky, a dospěl ke svéráznému vysvětlení.

Michael Jackson - kastráta z něj udělali léky

Za všechno může látka s názvem cyproteron, která se používá mimo jiné při chemické kastraci – tedy neoperativním zákroku, během něhož je potlačena mužská sexuální touha.

Jackson ji měl nevědomky brát ve svých 12 letech. Tehdy trpěl velmi silným akné. Na americkém trhu byl účinný lék, jenž ale obsahoval právě cyproteron.

Tato látka zabraňuje růstu mužských pohlavních hormonů a narušuje pohlavní zrání. Zastaví se růst ochlupení a dotyčný chlapec nikdy nezačne mutovat.



Přečtěte si
-bello-
27. 7. 2015 • 16:02

francouzský lékař je vůl

lipno
29. 6. 2011 • 10:29

Jak to, že má na fotkách vousy?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.