Pohřeb herečky Annie Girardot: Davy tleskaly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pohřeb herečky Annie Girardot: Davy tleskaly!

Skvělé herečce se před kostelem Saint Roch dostalo posledních ovací.
Skvělé herečce se před kostelem Saint Roch dostalo posledních ovací. (Profimedia.cz, EPA, ara)

Stovky lidí se včera tísnily u hrazení před pařížským kostelem Saint Roch, kde se konalo poslední rozloučení s hvězdou francouzského filmu Annie Girardot (†79), která zemřela tento týden v pondělí. Své herečce vzdali hold mohutným, dlouhotrvajícím potleskem.

Annie přišla dát poslední sbohem také plejáda známých osobností. Se svou kamarádkou a kolegyní z filmu Rocco a jeho bratři se rozloučil herec Alain Delon (75). Nechyběli ani Jean Paul Belmondo (77), Jane Birkin (64) či ministr kultury Frédéric Mitterand (63). Smuteční kytici poslal i francouzský prezident Nicolas Sarkozy (55).

Na ovace vstoje došlo i při zádušní mši v kostele, kam rodina dovolila přístup pouze hrstce nejbližších. Vyžádal si je při svém smutečním proslovu režisér Claude Lelouch. „Za film, který Annie právě točí v nebi s největším z režisérů,“ řekl.

Girardot zářila na filmovém plátně přes čtyřicet let, natočila přes 120 filmů. Čeští diváci si ji pamatují z filmů Něžné kuře, Jeden hot a druhý čehý či Černý talár pro vraha. Poslední roky se potýkala s Alzheimerovou chorobou.

Hereččiny ostatky byly ještě včera odpoledne uloženy na největší pařížský hřbitov Pére Lachaise do hrobu vedle její maminky.



Autor:  šum

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.