Jiřina Jirásková: Je jí pořád zle! Hrála vsedě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jiřina Jirásková: Je jí pořád zle! Hrála vsedě!

Stát vydržela paní Jirásková jen chvilku...
Stát vydržela paní Jirásková jen chvilku... (Aha! – Martin Přibyl)

Legendární herečka Jiřina Jirásková (80) byla po středečním představení v Divadle na Vinohradech oceněna ministrem kultury Jiřím Besserem medailí Artis Bohemiae Amicis (Přátelé českého umění), ale oslavy si vůbec neužila.

„Nebylo mi dobře, hned jsem jela domů. Jsem stále nemocná,“ posteskla si včera deníku Aha! Jirásková, kterou zdraví trápí od soboty, kdy zkolabovala kvůli vyčerpání.

V sobotu všechny šokovala zpráva o kolapsu Jiřiny Jiráskové, která se zhroutila jen chvíli před plánovaným představením Famílie ve vinohradském divadle. To se muselo zrušit. „Zmohly mě ty bujaré oslavy osmdesátin. Ale jen mě ošetřili v sanitce a asi po hodině mě odvezli domů,“ uklidňovala tehdy Jirásková s tím, že příští představení ve středu už odehraje.

Odehrála... Avšak cítila se natolik špatně, že celé přestavení proseděla a židličku měla i po děkovačce, kdy byla ministrem Besserem oceněna medailí za celoživotní přínos a šíření dobrého jména české kultury. „Je mi velkou ctí, že vám ji mohu předat právě já. Osobně si myslím, že jste tuto medaili měla mít už dávno,“ řekl Besser Jiráskové. „Moc jsem si to ale neužila, nebylo mi vůbec dobře. Celý čtvrtek jsem pak proležela a odpočívala, po tom kolapsu jsem stále nemocná...“ posteskla si herečka.



Přečtěte si
xcarodejka
5. 3. 2011 • 12:03

mně je 6O roků a sotva se hýbu.Doplatila jsem chybějící dobu sociálního pojištění/musela mně půjčit dcera/ abych mohla do starobního důchodu,ktrý jsem navršila již opřed třemiá roky, ale chyběla ta doba. Plný invalidní/dnes se říká třetí stupeň/ mně nepřiznali. ač asi měli ale pan dokro jede podle scénáře,když řešil moje odvolábní na LPS/ A je to velmi ponižující. Vypadám docela dobře a asi ne tak nemocně.....a taky se umím přemáhat, ale artritida je bolestivá a omezující. V 80 letech tu asi ani nebudu. Paní Jirásková ale neumírá, jen by neměla kouřit a ono se t zlepší.....

oldedek
5. 3. 2011 • 08:56

Lidi jsou dneska zlý, chodí se dívat jak jim v přímém přenosu umírá paní ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.