Exmanželka Schelingera: 60 by slavil jointem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Exmanželka Schelingera: 60 by slavil jointem!

Jitka Poledňáková Schelingerová vzpomíná na svého zesnulého manžela jen v dobrém.
Jitka Poledňáková Schelingerová vzpomíná na svého zesnulého manžela jen v dobrém. (koláž ahaonline.cz)

Přestože se Jiří Schelinger zabil skokem do vody když mu bylo pouhých třicet let, jeho legenda žije dál. Teď by mu bylo šedesát let a jeho exmanželka Jitka Poledňáková Schelingerová odhaduje, že by slavil s jointem marihuany v ruce.

Není snad nikdo, kdo by neznal legendární hity Jiřího Schelingera jako Což takhle dát si špenát nebo Dům Holubí i přesto, že od jeho smrti letos uplynulo už třicet let. A kdyby se Jiří osudného večera v Bratislavě nenechal vyhecovat ke skoku do Dunaje, oslavoval by kulatých šedesát let. „Kdybych mu řekla, Jirko, pojď, budeme sami doma, byli bychom sami doma. nebo by byl třeba velký narozeninový mejdan,“ přemítá v rozhovoru pro magazín MF Dnes Jitka Poledňáková Schelingerová.

Mimo jiné ovšem prozradila v rozhovoru i to, že vedle jeho oblíbeného bílého vína nebo šampaňského by si dopřál k takové příležitosti marihuanového jointa. „Můj brácha si přivezl pár semének z kanady a pěstoval je za oknem v květináči, přímo naproti ministerstvu vnitra. Jirka měl pak marjánu schovanou ve špajzu ve velké sklenici s nápisem »majoránka«. Nic jsem netušila, ale začaly mi strašně chutnat bramboráky. Pak jsem Jirku a bráchu načapala a spláchla jsem jim to do záchodu. Nadávali mi nad záchodovou mísou, že jsem jim spláchla meďáka,“ vzpomíná Poledňáková, která prožila po boku slavného českého rockera pět let, z čehož dva roky byla jeho manželkou.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.