Muzikál Kat Mydlář: Kostýmy za 2 500 000 korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Muzikál Kat Mydlář: Kostýmy za 2 500 000 korun!

Kat Mydlář
Kat Mydlář (muzikál Kat Mydlář)

Muzikál Kat Mydlář, jehož premiéra se uskuteční tento čtvrtek v Divadle Broadway, patří mezi nejdražší muzikály v historii ČR.

Podle našich informací se částka pohybuje okolo padesáti milionů korun! „Jenom 250 kusů kostýmů, které byly pro tento muzikál speciálně vyrobeny, vyjde na 2,5 milionu korun. Navíc jsme pro diváky připravili speciální efekty, projekce a jedinečnou scénu, která umožní, že se bude hrát i přímo nad návštěvníky Kata Mydláře,“ popsal pro Nedělní Aha! autor muzikálu Michal David (50).

Kostýmy měl na starosti Roman Šolc, který už pracoval například na muzikálech Tři mušketýři, Angelika, Mona Lisa, Je třeba zabít Davida či Baron Prášil. A nutno dodat, že kostýmy pro nový muzikál nemusejí být úplně každému po chuti. Charakterem totiž vůbec nezapadají do doby, kdy kat Mydlář skutečně žil a stínal hlavy jako na běžícím pásu.

„I když je téma muzikálu historické, kostýmy budou moderní a nadčasové. Inspiroval jsem se pro toto představení ze současné módy – od extravagantních módních návrhářů, jako je například Jean Paul Gaultier, Armani. Něco ve stylu Madonny nebo Lady Gaga. Kostýmy jsou moderní hlavně v tom, že se používají nové materiály, například koženka, kovodžínovina, džínovina, části latexu, kovové fragmenty, speciální efekty, jako jsou svítící ledkové žíly na kostýmech,“ vysvětluje Roman Šolc i důvod, proč je vše tak drahé.

A není to jen materiálem. Kostýmy prý vyžadovaly speciální zpracování střihu, aby se herci mohli pořádně pohybovat. Každý kostým drží charakter role. Mění se také podle děje a podle přibývajícího věku postavy.

Jeviště plné techniky!

Scéna se připravovala od léta loňského roku. „Inspiroval jsem se převážně libretem a představami režiséra Libora Vaculíka, který má jasnou představu o tvaru muzikálu a tým mu musí udělat co nejlepší podporu,“ prozradil architekt Michael Klang. Každá část scény je pohyblivá, nechybějí na ní výsuvné balkony, sklápěcí schodiště a pojízdná lávka.

LED projekci dovolující vytvářet spoustu různých prostorových kombinací doplňuje digitální grafi ka na třech obrazových polích. Je také instalován výkonný laser, který dovoluje nečekané vizuální kombinace se světlem a projekcí.

5 hodin v maskérně!

Vilém Čok, který v muzikálu hraje Ferdinada Vaňuru, je změněný k nepoznání. Těžko by ho někdo na první pohled poznal. „Fakt si se mnou vyhráli. Než mě takhle upraví, trvá to pět hodin,“ přiznal Nedělnímu Aha! Čok.



Autor:  dan

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.