Osmdesátiny Jiřiny Jiráskové: Dostala osm chlapů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Osmdesátiny Jiřiny Jiráskové: Dostala osm chlapů!

Dostala osm chlapů
Dostala osm chlapů (Aha! – Marek Pátek, ara)

Jiřina Jirásková (80) je oblíbená nejen mezi diváky, ale i mezi kolegy – o tom nemůže být pochyb!

Životní jubileum oslavila v Divadle Bez zábradlí hrou Sonáta pro lžíci s Danou Syslovou (65) a Alešem Cibulkou (33). Po konci diváci vestoje aplaudovali dlouhých šest minut! Darem pak dostala osm chlapů!

„Proč až teď? To mělo být dříve, co teď s nimi?“ žertovala Jirásková. A když před ní poklekl její největší kamarád Jaromír Hanzlík (63), nemohla dojetím ani mluvit...

„Nechápu, jakým kouzlem sem ten šílený Cibulka všechny ty významné muže dostal,“ kroutila hlavou dojatá Jirásková. „Přece tvým kouzlem,“ vehnal jí slzy dojetí do očí Jaromír Hanzlík (63), který se s ní zná už od dob studií na DAMU. „Už přesně nevím, kdy jsme se potkali poprvé. Velmi výrazně si ale pamatuju, že když jsem dělal maturitní zkoušku, seděla u toho. Představte si to. Slavná Jiřina Jirásková u mé maturity,“ zavzpomínal pro Aha! Jaromír Hanzlík.

„V tu dobu jsme natáčeli film Bloudění, kde mi paní Jirásková a pan Pleskot hráli rodiče. Proto mě přišli podpořit k maturitní zkoušce jako svého syna ještě spolu s Klárou Jernekovou,“ dodal Hanzlík s tím, že to pro něj bylo i obrovské štěstí. „Možná, že jsem zkoušku udělal jen proto, že tam seděli tehdy populární Jirásková a Pleskot. Výsledkem se chlubit nemůžu, udělal jsem ji a tím bych to uzavřel,“ smál se Hanzlík, který narozeniny slavil jen den před Jiráskovou. „Jsem prakticky o den starší než Jiřinka,“ žertoval oblíbený herec.

O dojemnou chvíli se postaral i herec Michal Dlouhý (42), který přišel pogratulovat za zesnulého bratra Vladimíra Dlouhého (†52). Ten s Jiráskovou exceloval naposledy ve hře Příliš drahá Mathilda. „Chtěl bych vám za toho holomka, který od nás odešel, popřát hodně zdraví a lásky. Můj bráška by vám jistě popřál dalších osmdesát úžasných zážitků, za které stojí žít a poté i zemřít,“ přál Dlouhý se slzami v očích Jiráskové, která se slzám také neubránila.

Další pikantérie z velkolepých oslav kulatin



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.