Slavný Gottland: Prodáno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Slavný Gottland: Prodáno!

Na Gottland banka půjčila 14,3 milionu korun, ten však stále chátrá.
Na Gottland banka půjčila 14,3 milionu korun, ten však stále chátrá. (Aha! – Martin Přibyl, Petr Novotný)

A je to tady! Majetek zmizelého podnikatele Jana Moťovského (41), jehož soud začátkem února odmítl prohlásit za mrtvého, skutečně opouští »rodinný přístav«!

Naplňují se tak obavy Romana Moťovského, bratra zmizelého, že jeho švagrová Kateřina řadu »věcí« prodá bez dědického řízení. Nového majitele už má i kdysi slavný Gottland – původně vila Zlatého slavíka Karla Gotta v Jevanech u Prahy. A je to vlastník poněkud záhadný...

Vilu se slavnou minulostí získal už v říjnu loňského roku. Banka mu na ni půjčila 14,3 milionu korun. Kdo záhadný majitel je a jaké plány s bývalým Gottlandem má? Kdo ví...

Deník Aha! zjistil jen tolik, že dům vlastní Miroslav N., podnikatel v realitách, stavebnictví a solárním byznysu. Když jsme ho hledali na adrese jeho oficiálního trvalého bydliště, abychom se zeptali, co s bývalou vilou Zlatého slavíka plánuje, čekalo nás překvapení: v notně omšelém domě v centru Prahy ho nikdo nezná.

„Je někde v České Lípě. Nikdo ho nemůže najít. Vilu prodala švagrová na základě generální plné moci, kterou kdysi od bratra dostala a já ji zpochybňuji na policii,“ říká Roman Moťovský, který hodlá rodinný majetek bránit.

„Je to majetek bratra. Ten není prohlášen za mrtvého a je tady další dědic – jeho dcera. Zatím stále není vyloučeno, že někdo přijde se závětí. Budeli můj bratr prohlášen za mrtvého, měl by jeho majetek být komplet připraven pro dědické řízení tak, jak byl na začátku,“ dodává Roman Moťovský. Někdo ale přece jen záhadného muže viděl. A to přímo v Gottlandu!

„Nedávno přijel člověk v luxusnějším autě a šel dovnitř skleněnými dveřmi, kam se kdysi chodilo pro vstupenky. Musel mít klíče,“ řekl Aha! obyvatel Jevan.

Jan Moťovský zmizel v létě roku 2008 ve francouzské Nice. Krátce předtím koupil soutěž Miss ČR, kterou jeho žena později také prodala.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.