Smutný osud mima Jaroslava Čejky: Alzheimer! Dluhy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Smutný osud mima Jaroslava Čejky: Alzheimer! Dluhy!

Jaroslav Čejka
Jaroslav Čejka (Aha! – M. Pekárek, D. Puchta)

Takhle si mim Jaroslav Čejka (74) pokojné stáří rozhodně nepředstavoval!

Místo toho, aby si užíval zaslouženého důchodu, se na něj valí jedna rána osudu za druhou. Herec, kterého proslavilo předvádění slepice, Charlieho Chaplina či Tiny Turner, podle všeho trpí Alzheimerovou chorobou! Kvůli údajným dluhům se navíc ve zlém rozešel s majitelkou sanatoria, ve kterém byl naposledy hospitalizován. Mim i jeho přátelé to ale odmítají a naopak tvrdí, že obětí se stal Čejka.

V současné době tak mim pobývá v jednom domově důchodců v Praze-Kobylisích. „Je o něj výborně postaráno, má tam vše, co potřebuje,“ řekl Aha! jeho dlouholetý kamarád Václav Glazar.

„Nebýt manželů Všetičkových, bůhví, jak by dopadl. To oni jej sem přivezli z jednoho sanatoria na Sedlčansku, kde si jen chtěli skrze něj udělat reklamu, a dokonce ho zbavili svéprávnosti! Prý aby na něj nemohli podvodníci...,“ dodal s tím, že i přes počínající stadium Alzheimerovy choroby se má dobře a v domově našel tolik potřebný klid.

„Naštěstí už je v dobrých rukou, znovu získal i svéprávnost a nikdo už se na něm neobohacuje. Vždyť oni mu sebrali celý důchod, a ještě na něj pobírali příspěvek od Alzheimerovy společnosti ve výši 14 tisíc korun!“ rozčiluje se Glazar.

Tato nařčení však zcela odmítá Ladislava Maťhová z onoho středočeského sanatoria. Naopak mluví o dluzích, které tu měly po Čejkově odchodu zůstat. „Rozešli jsme se ve zlém. Pro pana Čejku si přijela jeho údajná rodina, odvezla ho neznámo kam, aniž by se finančně vyrovnali, jak jsme byli dohodnutí,“ uvedla. „Už se k tomu nechci vracet, promiňte,“ dodala Maťhová.

Teď už je mim Čejka v dobrých rukou.

Přečtěte si
abvydavatelstvi
2. 11. 2013 • 18:44

Na starých a nemohoucích lidech se dobře vydělává .... Ale ti kteří na nich vydělávají by si měli uvědomit že i oni budou jednou staří a nemocni .... a můžou dopadnout ještě hůř.... co kdo zaseje to sklidi...

petr11
13. 2. 2011 • 16:39

...nejen on čekal klidné stáří. Spousty starších občanů trpí touto dobou!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.