Karel Gott: Jeho nejlepší obrazy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Karel Gott: Jeho nejlepší obrazy!

Karel Gott
Karel Gott (Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK)

Maminka s holčičkou, Múza, Čas něžností...

To je jen malý výčet reprodukcí obrazů Karla Gotta (71), které mohli od ledna vidět návštěvníci Maltézského sálu strakonického hradu. Právě tam totiž odstartovalo letošní turné celé výstavy. „Na obrazy se přišlo podívat přes dva tisíce lidí. Někteří si reprodukce zakoupili,“ řekl deníku Aha! průvodce Karel Burian. Za malé reprodukce zaplatili zájemci podle jeho slov 15 tisíc, za velké 35 tisíc korun.

Výstava, která letos zavítá do několika měst Česka, prezentuje více než čtyřicetileté malířské dílo našeho nejslavnějšího zpěváka. Karel Gott maloval od dětství a chtěl se tím živit. Proto se také v 50. letech pokoušel o studium výtvarného umění. Jenže ho nevzali.

„Nebyl jsem mezi čtyřiceti šťastlivci, kteří byli přijati ze šesti set uchazečů, a tak jsem pln zklamání kufřík s barvami zase zavřel. Vyhověl jsem tak alespoň přání otce a nastoupil jsem do učiliště, abych se vyučil eletromechanikem,“ zavzpomínal pro deník Aha! Gott.

Na své hobby ale dodnes zpěvák nezanevřel a maluje ve volném čase. Jenže od té doby, co se oženil a pořídil si dvě děti, už ho tolik nemá. Z posledních let je nicméně na výstavě k vidění např. obraz Maminka s holčičkou, který namaloval v roce 2008, když jeho manželka Ivana (35) čekala druhou dceru Nelly (2).

Na plátně je vyobrazena starší dcera Chalotte (4), jak přikládá ucho k maminčinu bříšku a poslouchá svoji mladší sestřičku. Na další zajímavé obrazy z dílny Karla Gotta se můžete podívat na této dvoustránce.



Přečtěte si
alenkaa
12. 2. 2011 • 09:12

je úžasný naprosto ve všem!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.